Milyen is az az AIESEC élmény?

Véber Zoltán vagyok és azon szerencsések közé tartozom, akik megalapították a Veszprémi AIESEC Helyi Bizottságot 2009-ben.
Mikor csatlakoztam az alapításhoz csak az volt a célom, hogy értékes szakmai tapasztalatot tudjak szerezni a tanulmányai mellett. Olyan tapasztalatot, amit elismernek a munkaerőpiacon, és aminek a segítségével olyan készségekre, tehetek szert, ami egyrészt a magam szempontjából fontos, másrészt elvárásai a jobb cégeknek.

aiesec-logo

A világ 3. legnagyobb NGO-jához való csatlakozás, és hogy vezető voltam egy nemzetközi fiatalok által vezetett szervezetben minden téren meghozta a gyümölcsét. Amit leginkább kiemelnék azokból a dolgokból, amit az AIESEC-től kaptam, az önismeret – ami ma a legfontosabb talán. Önismeret nélkül nem tudod ki vagy, mit akarsz az élettől, mire vagy képes, miben vagy jó és mit kell még fejlesztened. A másik a csapatélmény, amiből a legtöbbet tanultam. Azt, hogy hogyan lehet együtt dolgozni különböző emberekkel, motiválni őket, úgy hogy a rengeteg befektetett munkára csak mint hosszú távú befektetésre számíthatnak, nem pedig azonnali jövedelemre. Az, hogy mennyire fontos, hogy inspirálj másokat, és hogy egy egész országra hatással lehetsz a személyiségeddel, és egy jó ötlettel. Prezentációs készség, vezetés, értékesítés, kommunikáció, coaching, és még sorolhatnám. Ezek a készségek ebben a környezetben profi szinten elsajátíthatók, és most már az asztal másik oldaláról mondhatom, hogy azok a hallgatók, akik az AIESEC-ben részt vesznek az egyetemi éveik alatt, sokkal felkészültebben lépnek ki a nagybetűsbe és nagy előnyt élveznek.

Alapító társaim közül mind jó nevű nagyvállalatnál – külföldön vagy nemzetközi szervezeteknél – helyezkedtünk el, és azt hiszem ők is osztják a véleményem, miszerint ha nem lettünk volna része ennek a csapatnak, valószínűleg nem itt tartanánk. Én mindenkinek csak ajánlani tudom, hogy használja ki az egyetemi éveit a legjobban: tanuljatok, bulizzatok, AIESEC-ezzetek! Rengeteg lehetőség van előttetek, csak ragadjátok meg, éljetek vele! Így lesz ez később is, viszont most tanulhatjátok meg, hogy kell a legtöbbet kihozni az időtőkből és magatokból…

aiesec_veszprem

Csatlakozzatok! Bővebb információkért jöjjetek oda az infópultunkhoz az A-ban, vagy írjátok meg a kérdéseiteket BalázsAlexandrának (alexandra.balazs@aiesec.net)!

S ami a legfontosabb: Enjoying Participation. Not only in AIESEC but in LIFE.

És az egyensúlyra nagyon figyeljetek! Ez a kulcsa mindennek.

Véber Zoltán