Mit nekem Hegyalja?!

Kedd délután, kánikula, rengeteg csomag, sátorállítás és sörözés. Aki leszállt a tokaji vasútállomáson, az minden bizonnyal ezzel a képpel szembesült, ugyanis a fesztiválra érkezők már a kezdet előtt egy nappal meghódították a borvidéket. Azonban nem eszik olyan forrón a kását, ennél többről szólt a 0. nap.

Az utazás már önmagában kalandos. Sok jó arcot ismerhet meg az ember, de ingyen bodzás pálinkában is részesül és a gyilkos Kitty tetoválás rejtelmeiről is lehull a lepel. A megérkezés pedig csak akkor igazán örömteli, ha találunk két-három erős legényt a gáton, akik nagy örömmel cipelik a sátrat és a csomagokat. Ezután az ideális sátorhely megtalálása okozza a legnagyobb gondot, főleg ha nincs a közelben a sörpult. Minden kisebb dombot megtalálva már áll az új „lakás”, így a több hektárnyi területet szabad préda a fiatalok számára. Mivel a színpadok környéke még nem látogatható, így maradnak a kempingekben ismerkedős sztorik és az áramszünetes, zenegépes bulik a bejáratnál.

A nap egyik legnagyobb tanulsága, hogy néha jól jön, ha az ember nemet is tud mondani. Egyrészt nem isszák meg helyette a sört, nem enged magához közel kétes alakokat, másrészt a házassági ajánlatokat is el lehet ezzel kerülni. Tokajban ugyanis rengeteg kis Casanova jelent meg az idén, akik a kacérkodó pillantásoktól és némi pálinkától felbátorodva, gyűrű nélkül csábítják el a szép lányokat. Még szerencse, hogy ez nem Las Vegas, hiszen sokan férjezettként térnének haza, az otthoniak nem kis szomorúságára.

A reggelig tartó tánc, a stílusok találkozása, a világmegváltó ittas tervek után a Tisza partján érdemes a napfelkeltét csodálni, persze ha akad annyi energia, hogy odáig kisétáljon az ember. Hasznos azonban minél hamarabb megkeresni a sátrat, mivel sok az egyforma otthon, és akár hívatlan vendég is szunyókálhat a hálózsákunkban. (Tehát anyunak mégis igaza volt abban, hogy meg kell jelölni a táborhelyet.) Amikor pedig négy óra alvás után arra ébredünk, hogy szaunává változott a cseppet sem kényelmes fekhely, akkor már biztos, hogy a héten mindent lehet, csak aludni nem. Tehát ide nekünk a sört, bort és a pálinkát, mert megérkeztünk! Reszkess Tokaj, idén minden nap születésnap! 10 éves a Hegyalja Fesztivál, így ennyi nekünk is jár.