München: Magyar nap a GTK-val

A Gazdaságtudományi Kar képviselői a Müncheni Főiskola Turizmus tanszékén mutatkoztak be a Magyar Turizmus Zrt. müncheni képviseletének szervezésében megrendezett Magyar Napon.

A rendezvény apropóját egyetemünk Gazdaságtudományi Karának és a Müncheni Főiskola Turisztikai Tanszékének több évre visszatekintő együttműködése adta, melynek többek között tanulmányi csereprogramok is részét képezik. Ennek keretében számos veszprémi hallgató kapott már lehetőséget arra, hogy Münchenben folytassa tanulmányait, és fordítva. A két intézmény a jövőben még szorosabbra szeretné fűzni kapcsolatait, ennek egyik fontos eleme, hogy a veszprémi intézmény még több német diákot láthasson vendégül.

A magyar nap elsődleges célja az volt, hogy a müncheni hallgatók részletes információkat kapjanak Magyarországról és az itteni tanulmányi lehetőségekről. A jövő turisztikai szakemberei az MT Zrt. prezentációja mellett a tavaszi Balaton konferencián is részt vett  ADAC szakemberétől, a Németországban magyar prémium termékeket értékesítő rosenheimi Kulinarische Ungarnreisen képviselőjétől, a Pannon Egyetem professzoraitól és Münchenben tanuló diákjaitól, valamint az ITDH müncheni vezetőjétől kaptak részletes információkat Magyarországról.
(MT Zrt. Németország)

(Forrás: Turizmus Panoráma)