Mutasd, mit tudsz!

Immár 8. alkalommal rendezték meg az egyetemi Ki mit tud? programot március 12-én. Mint minden évben, most is több kategóriában, szakmai zsűri előtt versenyezhettek a tehetséges hallgatók.

A Ki mit tud? nagyszerű lehetőség arra, hogy a fiatalok ne csak tanulmányaikban, de a színpadon is sikerélményeket szerezzenek. Nem kis megmérettetés ez, hisz a játék nem babra megy. Az értékes nyereményeken túl az értő zsűri hasznos tanácsait, építő kritikáit is be lehet zsebelni.
A zsűriben helyet foglalt Sz. Csordás Éva, a TIT Váci Mihály Irodalmi Színpad művészeti vezetője, Magyaróvári Zsuzsanna, a Pannon Egyetem Universitas Tánccsoport Egyesületének művészeti vezetője, továbbá Véber Virág, a Hallgatói Önkormányzat szakképviselője, nem utolsó sorban pedig Hajas Szilárd fuvolaművész.

Ki_Mit_Tud_1
Ezúttal is a vers-és prózamondó kategóriával indul az est. Gyönyörű versszavalatokat hallhattunk, elsőként Battyányi-Nagy Annamáriától, aki Nagy László József Attila című versét adta elő. Szabó Fannitól Radnóti Miklós Huszonnyolc év című versét, Varga Ivántól pedig Desanka Maksimović Véres rege című művét hallhattuk. Somogyi Csaba Goethe Faust című drámájából adott elő egy részletet. Marosvölgyi Gergely előadásában pedig Karinthy Frigyes Halandzsa című művét hallgathattuk meg. A prózának még nem volt vége: Szegi Balázstól szellemes stand up produkciót hallhattunk, ami garantálta a jó kedvet és az oldottságot.

Ki_Mit_Tud_2
Ezek után következtek a hangszeres-énekes produkciók. Elsőként Hriczu Ádám kápráztatta el a közönséget csodás klasszikus gitár játékával, általa előadott Leo Brauer Egy novemberi napon című dalával. Nagy Georgina zongorán szólaltatta meg Norah Jones Turn me on című dalát. A Long train running következett Szalai Bence szintetizátorán, majd ismét remek gitárjátékokat és énekeket hallhattunk Mandl Viktóriától, az Amorf Ördögök Dunántúli slágerét, majd Nagy Pétertől és Gulyás Ádámtól a Foo Fighters Wheels című dalát. Méhes Viktória és Méhes Krisztina előadásában Brandi Carlile Hiding My Heart című dalát hallhattuk, amit Mandl Viktória kísért gitáron. Léki Bencétől egyveleget hallhattunk, Annie Lenox Little bird és Florence And The Machine Never let me go című dalát. Böröcz Pétertől a Chess Atem című dalt hallgathattuk meg. A Kasó Krisztina és Albert Krisztián által előadott Valami Amerika még című sláger zárta a kategóriát.

Ki_Mit_Tud_3
Ezután remek hastáncos produkciót láthattunk Kárdási Zsófiától.
A Magyar Evangéliumi Keresztény Diákszövetség igazán szellemes és kreatív, Rémálom az Egyetem utcában, avagy tudom, mit fogsz tenni idén tavasszal című jelenetével zárta a versenyt.
Az eredményhirdetés előtt az Egyetemi Gitár Kör szórakoztatta a népes közönséget, akik közül néhányan dalra is fakadtak, hiszen a csapat ismert és kedvelt dalokat adott elő. Valamint a nézői szavazatok leadására is ekkor került sor.
Természetesen minden csoportban díjazott a zsűri. A vers-és prózamondó kategóriában első helyezett Battyányi-Nagy Annamária lett, hangszer és ének kategóriában pedig Hriczu Ádám vehette át az első helyezettnek járó emléklapot, emellett pedig a közönségdíj is őt illette. Különdíjat kapott a Magyar Evangélium Keresztény Diákszövetség, Szalai Bence és Kárdási Zsófia.

Ki_Mit_Tud_4

„Örül a szívem és a lelkem.” – mondta Felföldi Gábor, az est szervezője, aki jövőre is szeretettel vár mindenkit. Akár fellépőként, akár nézőként veszünk részt, mindenképpen tartalmas szórakozást és élményekkel gazdag estet kínál az egyetemi Ki Mit Tud.

Klózer Kitti
Fotó: R. T.