Nem turisták szeretnének lenni a BL-ben

A változások éve után idén MKB-MVM Veszprém néven indult hódító útjára a bakonyi együttes. Augusztus végén először az Ehingenben rendezett Sparkassen kupát, majd a Trophée Morbi’ Hand tornát nyerte meg a csapat, majd a második helyet szerezte meg a strasbourgi Eurotournoi viadalon.

9915

A tavalyi keretből a játékosok közül Császár Gábor a Párizs Saint German csapatához igazolt, Marco Oneto Magdeburgba távozott, míg Laluska Balázs Dubaiban az Al Washl csapatában folytatja pályafutását. A nyári szünetben két fontos sztárigazolás történt: elsőként Carlos Ruesga érkezett a csapathoz az Ademar Leonból, majd követte Momir Ilics a THW Kielből. Schuch Timuzsin szerződését 2016 júniusáig, Iváncsik Gergő kontraktusát pedig 2015. júniusig hosszabbították meg.

A 2013/14-es Bajnokok Ligája idényt idegenben, Szentpéterváron kezdte a csapat, ahol történetének első mérkőzését játszotta, és rögtön 15:28 arányú győzelemmel szerezte meg az első két pontot.

9919

Az első hazai mérkőzésre szeptember 29-én került sor a Veszprém Arénában. A bakonyiak az “A” csoport legnagyobb riválisát, a Rhein Neckar Löwen csapatát fogadták. A megszokottakhoz híven zsúfolásig telt az Aréna, a B közép újszerű piros-fehér-zöld zászló mozaik formációja tűnt fel a mérkőzés kezdetén. A remek kezdés (4:0) után a Löwen csapata időt kért, ami után a csapat talpra állt, így az első negyedóra végén 9:7-re szépített. A bírók már az első félidőben kétszer küldték kényszerpihenőre Nagy Lászlót, így a hátralévő játékidőben a szokásosnál kevesebbet láthattuk pályán. A hétmétereseket Momir Ilics majd Iváncsik Tamás értékesítette. A magyar csapat ezután folyamatosan tartotta 3-4 gólos előnyét, a csapatok végül 17:14 állás mellett vonultak az öltözőbe.

9925

A második félidőben az oroszlánok szívósan felzárkóztak, majd a 47. percben időkérés után kiegyenlítettek, főként a veszprémiek eladott labdáit, kihagyott helyzeteit kihasználva, ezekre gyors indításokkal reagálva. A mérkőzés vége előtt két perccel 29:29-et mutatott az eredményjelző, a közönség felállva követte az eseményeket. A feszült várakozást végül Chema Rodrigez találata törte meg. Fél perccel a vége előtt a Löwen időt kért, de az ezutáni utolsó támadást Alilovic hárította, így hatalmas izgalmak után a Veszprém 30:29 arányú győzelemmel begyűjtötte a győzelemért járó két pontot és megvédte veretlenségét az idei BL-ben.

9966

A csapat a korábbi sajtótájékoztatón ambiciózus célokat fogalmazott meg: az idei szezonban céljuk, hogy “ne csak turisták legyenek” a BL-ben, hanem a kölni fináléba kerüljenek. A csapat az idei BL “A” csoportjában az ukrán HC Motor Zaporozhye, a szlovén Celje, Szentpétervár, a HC Croatia Zagreb, és a Rhein Neckar Löwen csapatával játszik mérkőzéseket, így ismét világszínvonalú mérkőzéseken izgulhatunk csapatunkért az arénában.

Fotó: Melczer Zsolt