Nyílt nap a Petőfi Színházban

A borús esős idő ellenére sokan látogattak ki a Petőfi Színház által szervezett nyílt napra.

A programok már pénteken este elkezdődtek. A Ghymes együttes Bor és Lányka című koncertjét és az Ezredik éjszaka című előadást láthatta a közönség.

A szombati napon délelőtt tíz órától egészen este hat óráig várták a felnőtt és gyermek nézőket, és az érdeklődőket különféle szórakoztató programokkal, színpadi műsorokkal, ezen kívül a társulat népszerű színészei is készültek különféle meglepetésekkel, bérletdedikációkkal, asztalifocival. Volt lehetőség bepillantásra a színpad mögé, a kulisszák közönség elől elzárt világába is, és az óránként induló csoportokat a társulat erre kijelölt tagjai vezették.

A gyermeket arcfestéssel, különféle kézműves foglakozásokkal, jelmezes fotózkodással várták, ezen kívül Perlaki Róbert vezetésével díszletmaketteket is készíthettek, és a patinázó, Ozsváth Ildikó munkáit is láthatták. A gyermeknapra  meghirdetett versíró pályázatra beérkezett művekből Kéry Kitti vezetésével olvastak fel a színház művészei.

Több társulati tag sütésben és főzésben is jeleskedett.

A látogatók Módri Györgyi vezetésével az íjászatot is kipróbálhatták, láthatták Terescsik Eszter és Szűcs László székely világot idéző műsorát, és a társulat új tagjának, Horváth Zoltánnak a zsonglőrbemutatóját.

A délutáni esős idő miatt a programok a színház épületében folytatódtak.