Petőfi-hírek

Február 25-én sajtótájékoztatót tartott a Petőfi Színház, melynek keretében Oberfrank Pál, a teátrum igazgatója, Kellerné Egresi Zsuzsanna értékesítési vezető, valamint Tóth Loon színművész, a Tábori piknik, illetve a Légy jó mindhalálig rendezője beszéltek az elkövetkező időszak eseményeiről.

PetofiSzinhaz_01

Az évad utolsó nagyszínpadi premierére való készülődés mellett is – ami Goldoni Kávéház című komédiája lesz március 21-én – nagy a nyüzsgés a színházban. A Kávéházról egyébként előzetesen elárulták, hogy kissé a mai korba helyezve elevenedik meg a történet, mely a jó és a rossz küzdelmének parabolájaként is értelmezhető, és rámutat, hogy az 1750-ben írt darab még ma is aktuális tud lenni.

A sajtótájékoztató egyik kiemelt híre volt, hogy a Tábori piknik című játékszíni produkció meghívást kapott a Szarajevói Nemzetközi Fesztiválra. Az előadás március 5-én lesz látható Bosznia-Hercegovina fővárosának teátrumában. Fernando Arrabal abszurd komédiája a háború értelmetlenségét viszi színre, eltúlzott jellemek, karikírozott párbeszédek, és egy lehetetlen helyzet szórakoztatón markáns hangon. Tóth Loon elmondta, hogy a darab igazán visszhangos lehet egy olyan környezetben, ahol a háborúélmény közeli tapasztalat. Valamint hangsúlyozta, hogy nem fenyegeti veszély a kiutazókat, és bíznak benne, hogy a közönség felszabadultan tud majd nevetni az előadáson. Oberfrank Pál hozzátette, hogy megtisztelő a színház számára a meghívás, és mindenképp fontosnak tartják, hogy részt vegyenek európai fesztiválokon, mert ezek a találkozások lehetőséget jelentenek a szakmán belüli, és kívüli kapcsolatteremtésre. Az előadás egyébként magyar nyelven fog elhangzani, és a „south parkos” háttérvetítés fölött fognak futni a párbeszédek bosnyák nyelvű feliratozással.

PetofiSzinhaz_03

Egresi Zsuzsa és Oberfrank Pál a most második alkalommal elindított zenés tavasz bérletről számoltak be, mely egy három előadást tartalmazó sorozat. A bérletet március 11-én Szekeres Adrien koncertje nyitja majd, a második előadás pedig az újra színpadra kerülő Anna Karenina lesz. Ezzel kapcsolatban elmondták, hogy a következő évadban újra látható lesz ez az előadás, bérletben is. Annyi bizonyos, hogy a kikapcsolódás és szórakozás korosztálytól függetlenül garantált.

A zenés műfajoknál maradva, a jó közönségfogadtatás nyomán, közkívánatra ismét lesz Operett-gála, ami havi egy-két estén várja majd a zene kedvelőit. Oberfrank Pál beavatott, hogy tervezik a Singsingsing musical-show folytatását is, ám ennek megvalósítása még kidolgozás alatt áll.

A legkisebbekről sem feledkezik meg a teátrum. Székesfehérvárról érkezik a Hang-villa titka című gyermekbérletes előadás Keller János főszereplésével.

PetofiSzinhaz_02

A háttérben folyó munkálatokról annyit árultak még el, hogy már csaknem száz százalékos a jövő évad terve (részleteket egyelőre nem mondtak), illetve gőzerővel készül a nyári program is. Továbbá, aki bérletet szeretne váltani a jövő évadra, az már májustól megteheti ezt, az előbérletezés alkalmával.

Szalai Renáta

Fotó: Domján Attila