Pizza, pizza, pizza!

Egyetemistának lenni annyit jelent, mint beszerezni Veszprém összes létező pizzériájának az étlapját. Mindig akad egy olyan este, amikor a barátokkal szeretnénk egy jót enni otthon, vagy már megint kopog a szemünk az éhségtől. Persze nem árt tudni, kitől érdemes hozatni a legfinomabb falatokat, aminek mi most utánajártunk.

Szerkesztőségünk tagjai egy egyszeri és (sajnos) megismételhetetlen este tárcsázni kezdték a véletlenszerűen kiválasztott éttermeket, ahonnan megrendelték a néhol finom, máshol kevésbé finom pizzákat. A cél nemcsak a hasunk megtöltése, hanem segítségnyújtás a szorgos egyetemi hallgatóknak, hogy tudják, ki a leggyorsabb, kié a legszebb és legfinomabb pizza, és természetesen hol lehet a legszimpatikusabb futárral találkozni.

Kezdjük mindjárt az első benyomással. Veszprém el van látva megfelelő étkezdékkel, hiszen szinte egytől egyig melegen értek ki hozzánk a finom falatok, és a vörös állatos sütödén kívül mindegyik egy óra alatt megérkezett. Amint a dobozok teteje kinyílt, minden szempontból győzött a többkarú, vízi állatos pizzéria, mivel a látványtól rögtön összefutott a nyál a szánkban. Sajnos az ízorgia tekintetében nem volt olyan kimagasló, de ott sem a hátsók között kullog.

Ha már íz, akkor muszáj lerántani a leplet a legjobbról, ahol még a csibe is sirály. Természetesen nem csak ez volt az egyetlen, amitől olaszos hangulatba kerültünk, rögtön utána következett a pizzázók sütödéje és a pocakosok tanyája. A dobozaik is néhol káprázatosan szépek voltak, máskor pedig minimálisan díszítettek. Első helyezettet itt nem hirdethetünk, hiszen csak az lehetett a kedvencünk, amelyik figyel a környezetvédelemre. Azt persze boldogan nyugtázhatjátok, hogy mindet érdemes kipróbálni, tehát ne féljünk a felszedhető kilóktól.

Azt azért ne felejtsük el, hogy mindenki ízlelőbimbója máshogy működik, és a kísérlet sem laboratóriumi körülmények között készült. Tehát kinek ez, kinek az. Akit pedig érdekel a legjobb pizzafutár kiléte, hát az járjon utána!