Pódiumon a zene

2015. március 12-én egy újabb Pódium Sarok került megrendezésre, melyen most a zene kapott központi szerepet. A meghívott vendégek Szelényi Dániel, és Bodor Áron voltak.

Elsőként Dániel lépett színpadra, aki egyébként a Vetési Albert Gimnázium végzős tanulója. Öt éve gitározik, két-három éve játszik zenekarokban – jelenleg a The Crazy Rogues tagja, és ez volt az első önálló koncertje. Az est hangulatát kiválóan megteremtette az amúgy saját ízlését tükröző dalokkal, melyek Bob Marley-től Bob Dylan-en át a Foo Fighters-ig terjedtek. Két számban Tóth Szabolcs „Ex”, a veszprémi odaLÖKött KÖLtészet oszlopos tagja is közreműködött, saját szerzeményei elmondásával.

Utánuk Bodor Áron lépett fel, aki három zenekarban, a Dr. Grog-ban, az Esti Kornélban, és a Sántakutyában is énekel. Az eseményre az utóbbi tagjai kísérték el. Saját számaikon kívül három Esti Kornél által jegyzett dalt is előadtak. Áron jelenleg a Pannon Egyetem harmadéves, magyar-angol szakos hallgatója. Megtudtuk tőle, hogy zenei ízlését alapvetően édesapja alapozta meg, régi rock-on szocializálódott.

A dalszövegeket a Sántakutyában 50%-ban ő írja, az Esti Kornélban társ-dalszerzőként (is) vesz részt. Fontosnak tartja az őszinteséget, hiszen így születhetnek meg a nem sablonos zene szövegek. Általában a hétköznapi cselekvések közben jutnak eszébe olyan ötletek, vagy törnek elő olyan érzések, melyeket érdemesnek tart megírni. Dalai egy történetté állnak össze: Úton, Téren, stb. Áron elmondta, hogy mindhárom zenekarban való léte abszolút pozitív élmény számára. A Sántakutyát saját gyermekeként szereti, mivel még 2010-ben egyik volt középiskolai tanárával alapították. Az együttesben generációs különbségek vannak, amely inkább jelent előnyt számukra, mint hátrányt. A Dr. Grog-ban 2011 óta énekel, melyben egyébként Gazdag Tibor színésszel közösen foglalják el a frontember szerepét. Az Esti Kornélnak 2012 óta tagja, ahova énekes váltás után került. A zenekarban a kezdetektől otthon érzi magát, és rengeteget új dolgot tanult a banda tagjaitól.

Nagy Petra

Fotó: Domján Attila