PR-Evolution Dance Company

Mozi, múzeum, kávézó.

Ahol táncelőadást ritkán láthatunk.

Sűrű az ősz a PR-Evolution Dance Company számára. Az idei Függetlenek éjszakáján két helyszínen is látható a társulat, de újra lesz Meztelen vacsora a Művész Mozi születésnapja alkalmából, és egy új bemutató is készül a Szépművészeti Múzeum Gustave Klimt kiállításához kapcsolódóan. Izgalmas helyszínek, ahol táncelőadást ritkán láthatunk.

meztelen-vacsora-fota-siklas-paterMeztelen vacsora

október 5., 20.30, Művész Mozi

A tavaly bemutatott nagysikerű Meztelen vacsora újra látható lesz a Művész Moziban!

Egy pillanat, és átkerülünk a másik világba. Arra a képzeletbeli síkra, ahol semmi sem a valóság, bár lehetne. Ott van, és még sincs. Részesei lehetünk azoknak az álmoknak, vágyaknak, melyeknek a valóra váltása még várat magára, vagy éppen elérhetetlen a számunkra. Itt azzá válhatunk, akivé csak akarunk. Minden gesztusunk, mozdulatunk, új értelmet nyer. Titkaink felszínre kerülnek, hisz úgysem tudja meg senki. Elfojtott szexuális vágyaink testet öltenek, nyelvet nyújtanak, felráznak, hogy aztán megnyugvást ne adjanak. Furcsa helyzetekbe kerülünk, de aztán az álom elmosódik, és visszacsöppenünk a valóságba.. Mégis folyton ott motoszkál a fejünkben, minduntalan kiutat keres, és semmi kétség hogy talál is.

Kiállítás Varga Zorán képeiből a Művész Moziban.

Koncepció: Nemes Zsófia

Táncművészek: Baranyai Balázs, Hucker Kata, Tonhaizer Tünde, Jellinek György, Nemes Zsófia, Sebestyén Tímea, Zsíros Gábor

Mozgalmas Víz-Tükör, avagy egy festő álmameztelen-vacsora-fota-varga-zoran

Bemutató

Október 14., 19h, Szépművészeti Múzeum

Az előadás a Szépművészeti Múzeum Nuda Veritas, Gustave Klimt kiállításához kapcsolódik.

A 20. században változott a világ, az emancipáció egyre nagyobb teret hódított meg. Hatása kitörölhetetlen, a gondolkodás átalakult. Gustav Klimt igaz tükörképét mutatja ennek. Soha nem látott teret kap az újraértelmezés,a megújulás igénye,a feltárulkozás, a szexualitás nyiltsága. Változik a világ most is, de a női vonások folyvást háttérbe szorulnak, mintha nem akarnánk tudomást venni róluk,mintha ezt az oldalunkat el akarnánk zárni a világ elől.

A nő harcol jogaiért,: erős, független, önálló, irányító. Nadrágot hord, katonának áll, autót vezet. Szinte kötelező beleolvadnia a férfiak világába.A férfiak közben elnőiesednek, mégis a feminin oldalukkal képtelenek szembenézni.

Gustav Klimt csodálatos vonalai, ornamentikája, valójában formákba, mintákba öltöztetett nők, arcok, testek. Igézően néznek ránk, mintha szólni akarnának, hogy a nők szépségéről, erotikájáról meséljenek. Segítenek elfogadni saját nőiességünket, és a változást. Test, szexus, és erotika. Az elnyomott női princípumok újra felszínre kerülnek, megtaláljuk mindazt a szépséget, lágyságot, nőiességet, szexualitást, amit Gustav Klimt művészete is sugároz felénk, és hagyjuk, hogy az életünk részévé váljon.

Halld meg Klimt üzenetét!

Koreográfia: Nemes Zsófia

Táncművészek: Hucker Kata, Nemes Zsófia, Sebestyén Tímea, Tonhaizer Tünde, Baranyai Balázs, Jellinek György, Zsíros Gábor

Támogatók: Nemzeti Erőforrás Minisztérium, Főváros Kulturális Bizottsága, NKA, Művész Mozi, SÍN Kulturális Központ, Új Előadóművészeti Alapítvány, Szépművészeti Múzeum, Rentit

További információk: www.pr-evolution.hu