Rövid sporthírek

Nem sikerült a VESC férfi kosarasainak a rájátszás döntőjébe kerülni, miután kétszeri hosszabbítás után alulmaradtak a Salgótarján csapatával szemben. A bajnoki bronzéremért a Nagykanizsa csapatával csapnak össze.

94 induló vett részt a VEN hetében megtartott IX. Egyetemkör elnevezésű, két kilométer hosszú futóversenyen. A hallgató fiúknál egy másodperccel bizonyult jobbnak Doma Csaba a tavalyi első helyezett Egri Viktornál. Hasonlóan éles küzdelmet hozott a férfi dolgozói kategória is, ahol Jobbágy Viktor két másodperccel verte a Centrum Kft. dolgozóját, Badáczy Gyulát.

A VEN idejére szervezte a Testnevelési és Sportintézet a II. Mozdulj Pannon elnevezésű rendezvényét. Sajnos a résztvevők száma elmaradt az elvártól, de a rendezők sokat tanultak az eseményekből. A legnépszerűbb versenyszám most is a labdarúgás volt, amely egyben az egyetem hivatalos tavaszi bajnokságaként szerepelt a programban. A lányoknál győzött a Rabble, megelőzve a Miss Sporty csapatát. A fiúknál az élen a Tolna megye csapata végzett, maguk mögé utasítva a Horny Piles és az A-Team nevezetű alakulatokat.

Szombathely ellen aratott kettős győzelemmel bejutott egyetemünk női röplabdacsapata a MEFOB országos döntőbe.

Szombathelyen sikerült kiharcolni egyetemünk mindkét futballcsapatának az Universitas miskolci döntőjébe jutást. Ezen a döntőn szerepel a férfi, a női kosárlabdacsapatunk, valamint a mixröplabda-csapatunk is.