Sikeres évet zártunk

Évértékelő sajtótájékoztatót tartott dr. Rédey Ákos rektor Veszprémben, a 2008/2009-es tanév sikereit ismertette július 20-án.

Eredményekben gazdag tanévet zártunk, megőriztük stabilitásukat a válságban is, mondta dr. Rédey Ákos. A saját bevételeink már 44 százalékot tesznek ki a költségvetésben, oktatási portfóliónkat szélesítettük, a munkahelyeket sikerült megőriznünk mind a hat városban, ahol a Pannon Egyetem jelen van képzéseivel. A hallgatói létszámot is szinten tartottuk, már tavaly nőtt az első szándékú jelentkezők száma, az idei előzetes adatok alapján a tendencia folytatódik. Mintegy 1300 diplomát adtunk át, idén először 20 alapszakon és öt mesterszakon vehettek át oklevelet a kétszintű képzési rendszerben résztvevők. A Pannon Egyetem eredményeit országosan is elismerik, a Top 40-ben 5 helyezést értünk el, az Educatio Kiállításon Felsőoktatási kutatás-fejlesztés, innováció kategóriában elsők lettünk, a Gazdaságtudományi Karunk szervezeti kategóriában országosan elsőként kapott Felsőoktatási Minőségi Díjat, programozóink nemzetközi versenyt, gépészeink innovációs díjat nyertek, az Országos Tudományos Diákköri konferencián is sikeresen szerepeltek hallgatóink.

A Pannon Egyetem bővítette az együttműködő intézmények körét, 23 ország 111 egyetemével állunk kapcsolatban az Erasmus program keretein belül. Emellett a kutatás-fejlesztés innováció területén együttműködünk a régió gazdasági szereplőivel és a városokkal, főként az informatikai technológiák és a környezetipar területét erősítjük szellemi tőkénkkel. A fejlesztésekhez hozzájárulnak sikeres pályázatanik is, az elmúlt tanévben 5,1 milliárd forintot nyertünk saját célra és 1,8 milliárdot a partner gazdasági szereplőkkel közösen. A felvételi eljárás során már 121 szakra jelentkezhettek, folyamatosan bővül a képzési paletta, az ipar igényeihez igazítva.