Szilágyisok kiállítása

Az idei tanévben január 20-án harmadik alkalommal nyílt kiállítás a Tanul-O Galériában. Az egyetem O épületének emelete ezúttal a veszprémi Szilágyi Erzsébet Keresztény Általános Iskola és Alapfokú Művészoktatási Intézmény művészeit és alkotásait látta vendégül.

Dr. Poór Zoltán a Tanárképző Központ vezetője a megnyitón elmondta, hogy második éve kínál bemutatkozási lehetőséget az oktatási intézményeknek az egyetem O épületének emeletén a Tanárképző Központ. A cél továbbra is az, hogy a pedagógus jelöltek és az iskolák között erősödjön a kapcsolat.

A kiállítást László Dezső atya, az iskola lelki igazgatója, római katolikus egyetemi lelkész nyitotta meg. A keresztény szellemiséggel párosult oktató-nevelő munkát szeretnénk bemutatni,- mondta az atya. Megnyitójában arról is beszélt, hogy mit jelent számukra a kereszténység és miért fontos a keresztény értékrend a mai világban.

Az tárlaton láthatók voltak a Szilágyi iskola 150 éves fennállásának alkalmából meghirdetett az „Én iskolám” című rajzpályázat legjobb művei is. E pályaművek mellett több tablón felbukkantak az iskola másik büszkeségéről, a néptánc együttes készült fotók. A látogatók merített papírra készült munkánkat is csodálhattak, melyek a reneszánsz éve apropójából készültek szintén az intézmény által meghirdetett pályázatra.

A megnyitó ünnepségen a Szilágyi Harangegyüttes rövid műsorát hallgathatták meg a résztvevők.