Szombaton indul a Pannon UniFest! Ne maradj le…

Új kihívásokra vállalkoznak a Pannon UniFest szervezői Deli Kitti vezetésével, a negyedik fesztivál lebonyolításával. A rendezvény egykori megálmodója a Hallgatók a Művészetért Egyesület, azonban már egyesületen kívüli tagokkal is bővült a csapat.

12467766_1222874174396114_1628288606_n

Nem tehetségkutató, hiszen nem keresnek senkit – hangsúlyozta Deli Kitti, a fesztivál főszervezője. Számukra az a fontos, hogy a fellépők egyfajta „nagy találkozásnak” éljék meg a fesztivált, és, hogy az ott gyűjtött tapasztalatokat később kamatoztathassák. A díjazás pedig minősítésekben jelentkezik, ez alapján arany, ezüst és bronz minősítés közül válogat a zsűri.

A zenei szekció zsűrijében Trokán Anna, Kéménczy Antal és Bodor Áron foglal majd helyet, emellett zenei workshopot tart Kovács Benjamin. A rövidfilmek elbírálására Buvári Tamást, míg Környei Ágotát és Áfrány Gábort a rajz, illetve festmények értékelésére kérték fel. A fotók véleményezésével Vörös Ákost és Gáspár Gábort bízták meg, a vers-és prózaírás Tóbiás Krisztián és Kovács Gábor, míg a szavalás Trokán Anna „feladatköre” lesz.

Egy-két változás is lesz a korábbi évekhez képest, mert idén a tánc szerepét közös táncházakkal hangsúlyozzák, így lesz lehetőség a Pannon Egyetem Néptánckörével közösen koptatni a padlót, illetve a Tímár Lajos vezette népek táncára is várják a tánckedvelőket. Emellett egy önálló, egyszemélyes színházi táncelőadást is megtekinthetnek az érdeklődők, nevezetesen a Prométeuszról című táncelőadást, melyet Turós-Máté Kinga ad elő.

A színészet sem maradhat el, ha összművészetek találkozásáról beszélünk, hiszen a fesztivál társrendezvénye a Veszprémi Egyetemi Színpadi Találkozó lesz, melynek keretén belül számos színvonalas előadást tekinthetnek meg a színházrajongók, illetve regisztrációhoz kötött tréningekre lehet feliratkozni.

Deli Kitti – akivel majd a fesztivál során találkozhatnak a résztvevők – tanárszakos hallgató, már a tanítási gyakorlatát csinálja. Emellett rendezvényszervező és a jövőben is ezzel a kettősséggel képzeli el saját magát. Amikor megkérdeztem tőle, mikor lenne elégedett a fesztivál után, így felelt: „Bízom abban, hogy mind a fellépők, mind a zsűri tagok, mind pedig a közönség nyitott lesz, és megtalálják a közös pontot.”

https://pannon-unifest.eu/