Ők veled is táncoltak volna… – Folklór heti “táncházazás”

A XII. Egyetemi Folklórhét alkalmából október 5-én ismét megrendezésre került az immár hagyományosnak tekinthető, rendszerint fergeteges hangulatú egyetemi táncház.

img_9596

Az esemény a Kultúraszervező Csoport szervezésében, az egyetemi Néptánc Kör, a Kőris Zenekar, illetve Kreutz Károly közreműködésével valósult meg. Az est során olyan szimbiózis alakult ki az egyes közreműködők között, amely minden érdeklődő számára gondtalan és minőségi kikapcsolódást, szórakozást nyújtott. A rendezvényre természetesen nem csak hallgatókat vártak a szervezők, hanem mindenkit, aki valamilyen módon kötődik az egyetemhez, vagy a városhoz.

Feltételezem, sok egyetemi polgár kívánt részt venni az eseményen, azonban a forgalom, a nagybevásárlás és a „satöbbi” miatt sajnos nem érkeztek meg. A kulturált környezet, az élő zene és a könnyen elsajátítható, akár azonnali sikerélményt nyújtó táncok ellenére kevesen jöttek olyanok, akik egyébként nem rendszeres látogatói a hétfőnként megrendezendő egyetemi néptáncos próbáknak.

A főként az egyetemi Néptánc Kör tagjaiból álló kevés érdeklődő számára a talpalávalót a Kőris Zenekar biztosította, a táncokat Kreutz Károly prezentálta, a főként szóbeli, de olykor a tettlegességig fajuló segítséget a tapasztalatlanabbak nem túl népes csoportja számára pedig a Néptánc Kör lelkes tagjai nyújtották. Az est során széki és moldvai táncokat tanulhattak, illetve próbálhattak ki a résztvevők, valamint dalokat és különböző, a magyar népi kultúrához kötődő ismereteket sajátíthattak el.

Úgy gondolom, mindezek ellenére a program sikeres és különösen jó hangulatú volt, hiszen minden gyakorlott és gyakorlatlan résztvevő jól érezte magát, tanult valami újat és hasznosat. Remélem, hogy legközelebb az egyetemi néptáncosok még több ismeretlen arcot látnak majd, hiszen ők veled is szívesen táncolnának.

Fotó: Ugró Tamás

FacebookApiException thrown

Error validating application. Application has been deleted. (190)