Tarol a Mester és a Margarita

koponyak-hegyeA Teleszterion Színházi Műhely WHO-LAND című Mester és a Margarita adaptációjával vett részt a IV. Soltis Lajos Színházi Találkozón. Király Dániel színészi, Komáromi Sándor pedig rendezői munkájával vívta ki a zsűri különdíját. Az előadásuk Soltis Lajos-díjat kapott a sepsiszentgyörgyi Osonó darabjával megosztva.

A Mester és a Margarita világát eleganciával állítja színpadra a veszprémi társulat, méghozzá egészen új értelmezéssel: Jézus és Margarita alakja egy harmadikban, az áldozatéban egyesül. A díszlet nemes egyszerűsége pedig szintén ötletességre vall.

A bírálók Katona Imre rendező és dramaturg, valamint Szűcs Ágnes Katalin és Sándor L. István színikritikusok voltak. Katona Imre szerint a színház nem fejlődik egyenletesen, inkább láthatatlan rezgések vannak, amelyek látszólag véletlenül törnek a felszínre. A veszprémi Teleszterion előadása mellett, az Osonó vagy a Soltis Színház Hoffmann előadása is azt mutatják, hogy az 1970-es színházi forradalom törekvései újra felbukkanóban vannak.

Who-land a YouTube-on (!) itt megnézheted:  Who-Land Trailer