Tárt kapukkal vártuk őket

November 24-én tartották az első nyílt napot a Pannon Egyetemen. December 1-jén a nagykanizsai, 3-án a keszthelyi kampuszt is meglátogathatták az érdeklődők.

Elérkezett a pályaválasztás ideje, a végzős középiskolások lassan eldöntik, melyik egyetem melyik szakán szeretnének továbbtanulni. Lehetőség idén is van bőven, hiszen a Pannon Egyetemen is 108 szak közül választhatnak. A döntés meghozatalában elsőként a veszprémi kampusz oktatói és hallgatói igyekeztek segítséget nyújtani a tájékoztatóval.

A B épület Aulájában egy gombostűt nem lehetett leejteni, annyi „kisdiák” mászkált körbe-körbe. Legtöbben már a 10:00-ai kezdés előtt jóval odaértek, hogy elkerüljék a tömeget. A nyílt nap dr. Kristóf János beszédével kezdetét is vette, aki egyetemünk erényeire, színvonalára, a megszerzett diploma jó minőségére hívta fel a leendő egyetemisták figyelmét. Ezután az érdeklődők körbejárták a szakok által kihelyezett standokat, ahol további értékes információkat kaphattak az őket érdeklő területről. A közel ezer érdeklődő számára az egyetem kulturális életébe is bepillantást engedtek, a nyílt nap vendége volt a Pannon Universitas Band, akik dalaikkal sikeresen odavonzották a színpadra a megfáradt tömeg tekintetét.

A program lezárásaként egyetemi körsétán vehettek részt az érdeklődők. Általános bemutatásként az A épület egyik termében Gombás Kornél képekkel tarkított prezentációjában mutatta be az egyetem kampuszait, képzéseit. Ezután kezdetét vette a séta az egyetem fontosabb épületei felé.

A nyílt napok sorát a nagykanizsai kampuszon kihelyezett szakok folytatták december 1-jén, majd december 3-án a keszthelyi Georgikon Kar is bemutatta az általa kínált szakokat.

A veszprémi nyílt napon készült képeket megtekinthetitek a Galériában.