Te lakatoltál már?

Pécsi mintára Veszprémben is van már lakatfal. Ha a Megyeház tér felé jártok, és nem a színházkerten keresztül mentek, hanem a buszmegálló felé, látni fogjátok, hogy nálunk is beindult a „lakatolási láz”.

A Lokálpatrióták Egyesületének kezdeményezésére, az Érseki és Hittudományi Főiskola és a Pannon Egyetem Hallgatói Önkormányzatának közreműködésével bárki odalakatolhatja az itt töltött évek emlékét a kerítésre.

dsc_0515

Az Egyetemünk szerkesztősége is megtette ezt február 8-án délután. Mikor hallottunk arról, hogy van ilyen lehetőség, elhatároztuk, hogy mi is feltesszük a névjegyünket a kerítésre. A lehetőség még csak december óta adott, mégis voltak olyan lakatok, amik nem szervezetek, egyesületek, hanem szerelmesek által lettek odarakva. Annak ellenére, hogy nem nagyon reklámozzák, elég sok ember megtalálja. A kezdeményezés nagyon jó ötletnek tűnik, hiszen Veszprém is egyetemi városként van nyilvántartva, így remélhetőleg sok hallgató gondolja úgy, hogy az itt töltött évek esetleg évtizedek emlékére csináltat egy lakatot. A város nevezetességei sok turistát is vonzanak, akik talán szintén meglátogatják ezt a falat, és akasztanak rá ők is egy lakatot emlékül.

dsc_0527

Ha kedvetek van, csináltassatok ti is egyet, hely van bőven. És gondoljatok bele milyen jó lesz évek múltán visszanézni, unokáknak mutogatni, hogy „igen, itt voltunk, megcsináltuk”.