Tehetséges, lelkes, összetartó – A PEF kiállítását nyitották meg

Az egyetem B-C folyosója ismét egy újabb kiállításnak ad otthont, ezúttal „hazai terepen” mutatkozik be a Pannon Egyetem Fényképészköre.

DSC_9039
Készítette: Tál Dominik

Az eseményt Tál Dominik nyitotta meg, majd Ruppert Tamás, a Fényképészkör alapító tagja mondta el beszédét. Megtudtuk, hogy nyolc éve működik a csoport és többek között azt is, hogy volt, amikor négyen voltak, volt, amikor harmincan, volt, amikor nem volt pénzük kiállításra és volt, amikor évi hármat is csináltak. Ezen kívül az évek folyamán tartottak versenyeket, hirdettek fotópályázatokat, de összességében csak próbálták jól érezni magukat. Összejártak, kocsmáztak, közös programokat csináltak, összességében a saját hobbijuknak éltek. Úgy fogalmazott, hogy a csoport most talán egy újabb aranykorát kezdi élni. A kiállítók az utóbbi időben készült kedvenc képeik közül választottak ki összesen 36-ot. A kiállítók: Illy Eszter, Jobbágy Dorina, Nagy László, Ugró Tamás, Tál Dominik, Gulyás Gergely, Dencs Bence, Weinhardt Csaba és Vámosi Patrik.

1-DSC_0119
Készítette: Dencs Bence

A megnyitó ünnepség végén pogácsával és borral látták vendégül a szervezők a megjelenteket. Viszonylag sok hallgató vett részt az eseményen. A csoport minden érdeklődőt szeretettel vár.

Személy szerint én úgy gondolom, hogy amikor az ember bekerül egy addig számára ismeretlen környezetbe, esetünkben az egyetemre, gyakran érezheti magát elveszettnek. Ebben sokat segíthetnek a külön programok, mivel itt, azonos érdeklődésű emberekből összeverődött kis csoportok, már-már második családok alakulhatnak ki. Fantasztikus dolog, ha van valami, ami igazán érdekel és kikapcsol minket. Ráadás, ha abban tehetségesek vagyunk és ezt olyan társak mellett űzhetjük, akikkel jól érezzük magunkat. A Fényképészkör erre egy szuper lehetőség.