Tőzsdézz okosan!

A Budapesti Értéktőzsde Tőzsdei Roadshow eseménye november 5-én Veszprémbe érkezett . A B épület aulájában tartott ingyenes rendezvényen a látogatók két panelbeszélgetést hallhattak, a szünetben pedig  a folyósón kiállító brókercégek standjainál szerezhettek információkat a tőzsde, illetve a befektetések világáról.

14_TozsdeiRoadshow_030

A panelbeszélgetést megelőzően dr. Szabó Lajos dékán, valamint Tóth Attila, a Budapesti Értéktőzsde vezérigazgató-helyettese köszöntötték a megjelent hallgatókat. „Abban bízunk, hogy a rendezvény nyomán képesek leszünk a megfelelő kérdéseket feltenni” – hangzott el Tóth Attila köszöntő beszédében. Ennek fényében az első panelbeszélgetés a befektetési döntések gyakorlati oldalát mutatta be, a második pedig vázolta a csökkenő kamatlábak okozta pénzügyi perspektívákat.

14_TozsdeiRoadshow_063

A beszélgetésben részt vevő szakértők hosszú évek alatt felhalmozott tapasztalatokat osztottak meg az érdeklődőkkel, továbbá kitértek napjaink gazdasági problémáira. Kiemelték, hogy jelenleg nem csak Magyarországon, hanem az egész világon alacsony alapkamatok jellemzik a pénzügyi szektort, illetve felhívták a figyelmet arra a szintén globális tendenciára, mely szerint a lakosság alacsony kockázatvállalási hajlandósággal, óvatosan kezeli a befektetéseit. A nagyobb hozam lehetősége mindenki számára csábító, ám ehhez muszáj magasabb kockázatot vállalni. A délután során több megszólaló hangsúlyozta a pénzügyi tudatosság fontosságát, de fontos megjegyezni, hogy ennek elsajátítását nem lehet elég korán elkezdeni.

Somogyi Anna

Fotók: Ruppert Tamás