Tudományos Diákköri Konferencia a Pannon Egyetemen

2014. november 19-én tartották meg idén az Intézményi Tudományos Diákköri Konferenciát, melynek egyik fő tétje az országos versenyre való továbbjutás volt.

14_ITDK_024

A tavalyi ITDK-hoz képest némileg visszaesett a jelentkezők száma, a magas színvonal azonban megmaradt. A konferencia szervezői a Gazdaságtudományi Kar, a Georgikon Kar, a Mérnöki Kar, a Modern Filológiai és Társadalomtudományi Kar és a Műszaki Informatikai Kar egyes oktatói voltak. A Mérnöki Karról jelentkeztek a legtöbben, náluk összesen harmincnégy induló volt. A Georgikon Karról harmincegyen, az MFTK-ról és a MIK-ről egyaránt tizenhatan, míg a GTK-ról csupán tizennégyen jelentkeztek. Az előadások összesen nyolc szekcióban folytak, ezeken belül pedig több tagozat kapott helyet. Az agrártudományi szekcióban a legtöbbnek számító tizennégy első helyezettet hirdettek ki, ezzel szemben a Fizika, Földtudományok, Matematika nevezetű szekcióban mindössze két első helyezett volt. A MIK-ről szép számmal jutottak tovább az OTDK-ra, hiszen a tizenhat indulóból tizenegy részesült ebben a megtiszteltetésben. A Kémiai és Vegyipari szekcióban kilenc, a Műszaki Tudományiban pedig öt első helyezettet hirdettek ki.

14_ITDK_020

Mindenhol egy hozzáértő oktatókból álló bizottság bírálta az elhangzott előadásokat, és hozta meg a végső döntéseket. Rajtuk kívül a jelenlévő hallgatók is hozzászólhattak az előadásokhoz. A konferencia napját egy 16 órakor kezdődő díjátadóval, valamint állófogadással zárták.

Nagy Petra

fotók: Ruppert Tamás