Utánpótlás a színfalak mögött

Minden év szeptemberében több ezer újdonsült hallgatóval gazdagodik intézményünk. Sokan úgy gondolhatják, ahhoz hogy ez így legyen, az egyetemnek nem kell semmit csinálnia, hiszen a diákok február 15-ig leadják a jelentkezésüket, majd júliusban megtudják a felvételi eredményt, szeptemberben pedig beiratkoznak. Akik ezt vélik, ennél nagyobbat nem is tévedhetnének – a kulisszák mögött ugyanis több hónapos megfeszített munka, szorgos szervezkedés és természetesen nem csekély anyagi forrás is áll.

 IMG_0924

Emlékszel még, hogy kerültél először kapcsolatba a Pannon Egyetemmel? Egy újság, rádió, vagy online hirdetés keltette fel a figyelmed? Vagy középiskoládban meghallgattál egy tájékoztató előadást? Ismerősöd, barátod, családtagod ajánlotta? Netalántán akkor, amikor eljöttél valamelyik nyílt napra, vagy az EDUCATIO-ra? Bármelyik legyen is a válasz, a beiskolázási folyamat valamelyik elemével találkoztál. Bizony, nekünk is kell áldoznunk arra, hogy megismertessük magunkat a felnövekvő generációk tagjaival, továbbá a szülőkkel, tanárokkal. Hiszen ez is egy piaci verseny, ahol mi a többi hazai és külföldi felsőoktatási intézménnyel vesszük fel a kesztyűt. Még ha erről volt is sejtésed, arról már biztosan nem, hogy ez nem csak pár hónapos, őszi-téli folyamat, hanem egész évben rengeteg munkát igénylő tevékenység. Amikor éppen nem a sűrűjében vagyunk, a következő időszakot készítjük elő – ötletelünk, tervezünk, szervezünk, megrendelünk.

De mik is tartoznak a beiskolázási tevékenységek közé? Az elmúlt időszakban 9 nyílt napot tartottunk Veszprémben, Keszthelyen, Nagykanizsán és Zalaegerszegen, pályaorientációs és bemutatkozó napokon vettünk részt közel 100 középiskolában és gimnáziumban Dunántúl-szerte, jelen voltunk több országos és regionális állásbörzén, képviseltettük magunkat számos külföldi felsőoktatási vásáron és természetesen az EDUCATIO Kiállításon is. Rengeteg különféle kiadványt szerkesztettünk, frissítettünk, a legkülönfélébb reklámtárgyakat szereztük be, hogy legyen kézzelfogható emléke is az érdeklődőknek. Megannyi online, print és rádió hirdetést adtunk fel a legkülönfélébb platformokon, versenyeket, tréningeket, programokat szerveztünk (nem csak) középiskolásoknak, és minden rendelkezésünkre álló csatornán naprakész információval, érdekességekkel örvendeztettük meg követőinket, ezzel is öregbítve az egyetem jó hírnevét. Gondoltad volna, hogy a kezedben tartott Egyetemünk újság is szerves része a beiskolázásunknak?

13833263_1505740926118855_2141144046_o

És ez még nem minden! Olyan újdonságok is készülőben vannak, amelyekre ez idáig még nem volt példa az intézmény életében. Ebben nagy segítséget nyújtanak az egyetem által elnyert pályázati források és a megfelelő szakemberek is.

És, hogy kik foglalkoznak mindezzel? Meglepődsz, milyen sokan! A központi munkatársak mellett minden karnak saját beiskolázási felelőse van, akiknek külön segítői stáb dolgozik a keze alá. Összességében 5-6 tucatnyi lelkes, fáradhatatlan ember összehangolt munkájának gyümölcse az, hogy évről évre egyre több új egyetemi polgár kezdi meg tanulmányait a Pannon Egyetem valamely képzésén. Külön öröm és büszkeség számunkra, hogy ezeknek a segítőknek a legnagyobb része az egyetem hallgatóiból és oktatóiból áll össze, akik önként, a saját szabadidejüket feláldozva tesznek az egyetem érdekeiért. Ha ismersz olyat, aki aktív résztvevője az egyetemi beiskolázásnak, mindenképpen adj neki egy nagy pacsit elismerésed jeleként, ha pedig érzed magadban az elszántságot, hogy csatlakozz ehhez a remek, nemes csapathoz, tárt karokkal várunk!