Ütött a bolondóra a VEN negyedik napján

Ütött a bolondóra és VENderland bolond lakói ellepték a VEN területét. A bolondok anyja és gyermekei bolondul jó bulival vártak mindenkit. Sok lesz már a „bolondból”? Bolondság!

VEN-0336

A korai órák azonban nem voltak még annyira fergetegesek. Hiába voltak érdekesek és kellemesen poénosok (avagy bolondosak) az Inverzegyetemi előadások, a hideg idő és a korai órák még csak keveseket csaltak ki a szabadba. Az elszántabb VEN polgárok azonban részletes okítást kaptak a vízipipák eredetéről és használatáról az előadáson és az azt követő gyakorlaton Bölcselő tolmácsolásában. Majd a nyúl fiúk összehangolt produktuma következett, amiből megtudtam, hogy a nyúl nem csak pörkölt formában létezik.

VEN-0066  VEN-0068

Az előadásokat a kortes program követte a meséből ismert flamingó golffal. Persze azért itt nem flamingókat használtak ütő gyanánt és nem sün volt a labda. Egyébként ez volt az a pont, ahol hiába volt hihetetlen a hangulat, olyan kevés ember volt még a helyszínen, hogy féltem, nem sok jót írhatok majd. És mivel a hideg is kikezdett, egy forró tea és egy finom hot-dog segítségével tudtam csak visszacsalni a kedvemet.

VEN-0145

Mire magamhoz tértem szerencsére az emberek is elkezdtek szállingózni, és szépen megtöltötték a BT Partyarénát a VEN híradó kezdetére. Tovább fokozódott a hangulat, gyorsan megtelt a sátor VENberekkel és zajjal! Taps, üvöltés, zene…

VEN-0260

Miután véget ért a videó, amiből mindenki értesülhetett az előző nap esetleg kiesett perceiről, a VENderland főműsora következett. Levetítették nem éppen rövid, ámde nagyon kreatív filmjüket, elmesélve bolondságuk történetét, VENderland sorsát. Még el se halt az ováció, és VENderland lakói ellepték a színpadot, hogy a csinosabbnál csinosabb lányok táncát nézhessük. Jó, ott voltak a srácok is. Sőt! Bölcselő állítom, hogy mindenkinél jobban ropta! Az előadás élvezetét tovább növelte a sok ember jelenléte. Sose hittem volna, hogy az embertömeg ilyen jó fűtést tud biztosítani, de végre nem fáztam!

VEN-0213

Persze egyszer a műsor is véget ért, de csak, hogy elkezdődhessen a hajnalig tartó bulizás a Kowalsky Meg a Vega koncerttel a nagyszínpadon. Külön öröm volt, hogy sok régen látott ismerőssel is összefutottam. Az este után pedig bizton állíthatom, hogy nem csak VENderland bolond lakói olyan bolondok, és a jelmondatuk nagyon is találó. „We’re all VEN here”

VEN-0362

A Veszprémi Egyetemi Napokkal kapcsolatos további tartalomért kattints ide!

Fotók: Dencs Bence