Váratlan tömeg Kozsó koncertjén

A második nap úgy kezdődött, mint az összes többi. Napsütés, strand, sportprogramok, meleg, meleg, meleg. Délután felé12_efott_2_001 azonban gyanús felhők kezdtek gyülekezni a nyugati égbolton, és néhányan azt állították, hogy Székesfehérváron már leszakadt az ég.

A délutáni koncertek azonban gond nélkül lementek, a katasztrófavédelem már kezdett reménykedni, hogy a fesztivált kikerüli a vihar. Ez azonban hiú ábrád volt, hét órakor ugyanis itt is csöpögni, majd egyre jobban esni kezdett. Deák Bill Gyula közönségének egy része a Rauch sátorba menekült, a Kalinka Stage előtt FISH!-re várakozókkal együtt. Néhányan még maradtak, de a vihar beindult, a színpadokat (a sátor kivételével) biztonsági okokból lekapcsolták.

A Rauch sátorban, miután Kozsó befejezte, a várakozó, esőbe-viharba kimenni nem akaró hallgatóság önmagát kezdte szórakoztatni, és énekelni kezdtek. 8 óra munka és a többi ugyanis megy mindenkinek, mérnöknek-bölcsésznek-öregdiáknak egyaránt.

Jó sok víz és egy kevés jég esett le hatalmas villámlás és dörgés közepette, ami természetéből adódóan egyre nagyobb sárt12_efott_2_014 eredményezett. Éjfél fele lassan elállt az eső, elvonult a vihar. De sem az eső, sem a sár nem akadályozta meg a fesztiválozókat, hogy rendesen bulizzanak. Az koncertek nagy részét meg is tartották, éjféltől már a szabadtéri színpadok is kinyitottak, így kissé összekeverve és elcsúszva, de voltak. Játszott a Rauch sátorban az Irie Maffia és a P.A.S.O., a nagyszínpadon a Tankcsapda, utánuk pedig a Depresszió. A Kalinka Stage megtartotta Ocho Machot, FISH!-t, és Riddim Colonyt.

Tudomásom szerint alig néhány sérüléssel túléltük az estét, és mára már csak a sár maradt, na meg néhány elázott, elmosott, összedőlt sátor. A napsütés visszatért, most örülünk neki, pillanatok alatt felszárítja a tegnap este maradványait. Vasárnapig újult erővel: EFOTT fesztivál!