"Velencei álarcosbál" Veszprémben

turizmus-vendéglátás szak 2011. március 3-án tartotta szakestjét az egyetem B aulájában. A szervezők a tavalyihoz hasonlóan idén is kiválasztottak egy országot; az est témája ezúttal Olaszország kultúrája volt.

Már a bejáratnál úgy érezhettük, mintha egy valódi velencei álarcosbálba csöppentünk volna: minden vendég választhatott egyet magának a színes maszkok közül. Sokan szinte végig viselték, mások csak egy-egy fénykép erejéig tették fel. Akik sétálójegyet vettek, tíz órától vehettek részt a rendezvényen; akik pedig vacsorásat, már hat órától, és háromféle menü közül választhattak egy ízletes, olasz specialitást vacsorának.

Az estet dr. Jancsik András tanszékvezető nyitotta meg. Beszédében kiemelte, hogy helytelen a szakról való vélekedés, ugyanis a turizmus-vendéglátás komoly szakma, rengeteg ismeretet igényel. A turizmusosoknak nemcsak szórakoztatni kell tudni, hanem szórakozni is, amit be is bizonyíthattak az este folyamán.

Mielőtt azonban a buli elkezdődött volna, a különböző szakok delegáltjai köszöntötték a vendégeket. Ezután jöttek a programok: először az egyetemi zsonglőrkör látványos műsorát láthattuk. Ezt követte nyolc órakor Dávid Roland gitáros-énekes fellépése, amelynek meglepetésszáma – a híres „Time to say goodbye” című Francesco Sartori-szerzemény – nagy sikert aratott a közönség körében. A Golding Táncegyesület latinos táncaival megalapozta a hangulatot, amelyet a PUB élő koncertje tovább fokozott. Ekkor már néhányan vették a bátorságot és táncra perdültek, hamarosan meg is telt a tánctér. Éjfélkor tombolasorsolás szakította meg a bulit, de aztán hajnalig lehetett élvezni a Kuksi szolgáltatta zenét.