VEN 2011, Hétfő

Na ki az, aki még nem járt a héten a felső kampuszon? Nagy hiba… Hogyan derül most már ki, hogy ki nyerte az Akót? Eláruven_0_03lom, de csak mert még reggel van, nem szabad kiabálni, legyünk tekintettel másokra: ha Ti nem is, de sokaknak már most is Alkonyattól Pirkad.

Tehát. Az idei Akó győztese: a VENcirkusz, élükön Ateskával, akik tegnap el is fogyasztották az akó bort, amit nyertek. A malacról nem tudok… A hétfői résztvevők mindezt egyenesen dr. Topektől hallhatták, leköszönőfélben lévő diákrektorunktól. Egy különdíjat is kiosztottak, még mindig az Akó kapcsán, ezt pedig a TermelőszöVENkezet kapta. Ezután dr. Topek hivatalosan is megnyitotta a 2011. évi, XXIII. Veszprémi Egyetemi Napokat. Na de az este házigazdája mégiscsak a D!RH volt, ők locsolóverssel köszöntötték a megjelent, hát, remélem, főleg lányokat. Megismerkedtünk az idei zsűrivel is, tudjátok, a magasságos, aki minden felett dönt. Az Akót már a VENcirkusz megnyerte, na de mi az a VEN-hez képest! Egyébként nagyon jó dolog, jövőre gyertek Ti is (Ez volt itt a reklám helye: Akó!).

Végül elkezdődött, ha úgy vesszük, az este lényege: a Kortesdalfesztivál. (Annak, aki nem tudná, mi az: énekelnek! Sokan! Színpadon!ven_0_25 Ki egyet énekel, ki kettőt, ki hármat…). Az egyes csapat kezdett, a VENcirkusz ska alapokra írta a dalt, aki lemaradt volna, az még szerencsére meghallgathatja ITT. Szerintük: a bűvész legjobb barátja a részeg közönség. Bár rémlik, hogy ezt a mondatot lopták valahonnan (ld. How I Met Your Mother nevezetű mókás sorozat, 6. évad, 21. rész, 00.33 mp) Majd, meglepő módon, az egyes után a kettes csapat következett, azaz a HeaVEN, ők már megtáncoltatták a zsűrit is, meglátjuk, mennyire tették jól! A közönség szerint: abszolút jó ötlet volt. A BatVEN 3 számot játszott, kicsit kevésbé hagyományosan, mert ugye azt gondolnánk, a Kortesdalfesztiválra csak egy számot illik írni. Na de ki tudja: a hagyományokat néha fel kell dobni.

Aztán itt a jegyzeteim szerint az következett, hogy mr 2, de mint kiderült, nem a rádióra gondoltam, hanem, hogy a MouVEN Rouge 2 darab számot hozott el nekünk az idén, kiderült, hogy Lö Atinak igenis van hangja, csak nem úgy, ahogyan arra mások számítottak. Végül a TermelőszöVENkezet zárt, az ő csapatdaluk a vége felé kezdett már átfordulni egy rögtönzött PUB koncertbe, de mivel ven_0_44ez nem az a nap még (hanem majd a szerda, meg a péntek lesz az a nap), ezért a fiúk abba is hagyták. A D!RH kihirdette a holnapi programot, véget értek a dolgok mára, de persze csak a programok: a csapatkocsmákban a Kortesdalfesztivál alatt is bömbölt a zene, hát még utána. Szóval ennyi volt a hétfő, elkezdődött a VEN, nekem is lejárt az időm, szaladok fürdeni, aztán jelmezben az Óváros térre! Ott találkozunk!