VEN 2011, Kedd

Elkezdődött tehát a VEN, és a kedd este folyamán bemutatkozott az első két csapat: a MouVEN Rouge és a VENcirkusz. ven_1_17Az este elején óriási sikítás és tapsvihar közepette megcsodálhattuk az idei első VEN híradót, így aki nem tudott ott lenni, átélhette a megnyitó könnyes pillanatait. A film pikáns részletekkel is szolgált a hétfői nyitó buliról, továbbá hallhattunk remekbe szabott interjúkat éber és alvó diáktársainktól egyaránt; idézek: „addig nem megyünk haza, amíg páros lábbal nem rúgnak ki!”
A két csapat bemutatkozását a magasságos D!RH meglepetés műsora előzte meg; azt hiszem mindenki, aki ott volt, elmondhatja, hogy életre szóló élménnyel gazdagodott a négy félmeztelen pocakos úriember Moulin Rouge-táncát látva… ropták széken, szék fölött, szék alatt, rázták a feneket és tekerték a csípőt, egészen fantasztikus élmény volt. Sajnálhatja, aki kihagyta! Miután kétszer eljárták a táncukat, elkezdődött a várva-várt MouVENven_1_071 Rouge főműsora. Kisfilmjük a táncos lányok régi „edzőjének” leváltásáról szólt, az új edző személyében Lö Ati, a csapat jelöltje. Remek zenék, mulatozás, kosztümös szép lányok, erotikus táncok- ezeket hozták el a színpadra és ígérik nekünk, ha rájuk adjuk le voksunkat.
A második csapat előtt a D!RH ismét kitett magáért: rendkívül bonyolult és összetett bűvész trükköket adtak elő, megmutatva ezzel, hogy szinte mindenhez értenek: Poly Atest, a VENcirkusz jelöltjét hívta segítségül kártya trükkje bemutatásához, Dzsozi Gerry-t, mint fókát idomította egy labdával, miközben a cirkusz többi tagja vattacukrot osztogatott a közönség soraiban. Kíváncsian várjuk, a többi csapat műsorához mivel készülnek, például a mai TermelőszöVENkezetéhez… A VENcirkusz kisfilmje is nagy sikert aratott, főleg Don Vinyó arany gumicsizmájának visszatérő motívuma, és az olyan beszólások, mint a „tripla kolbászos”, vagy a „diétás hurkás pizza a lányoknak”… Filmjükben kirúgják a társulat minden tagját, majd Ates, a csapat jelöltje rájön arra, hogy cirkuszt kell csinálniuk a VEN-en. Ezután aven_1_25 színpadon különböző zsonglőr és akrobatikus mutatványokat láthattunk, Ates pedig új értelmet adott a „van másik!” kifejezésnek soha ki nem fogyó sörkészletével… A vidám bohócok fokozták az amúgy is jó hangulatot, majd indulhatott a buli hajnalig! Én személy szerint az egyetem volt diákjaiból (is) álló Davey and the Porchmonkies koncertjén buliztam, ott is fergeteges volt a hangulat, ahogy mindenhol, utána pedig ismét reggelig tartott a party, a VEN szelleme most se hagyta cserben a felső kampuszt.
Ma a TermelőszöVENkezet és a HeaVEN főműsorát nézhetitek meg 19-től, előtte pedig 16-tól a Kortesprogramokkal várják a már ébren lévő VENelőket! Ne hagyjátok ki a mai napot sem! Ott találkozunk!