VEN 3. nap

A VEN 3. napja az alsó kampuszon kezdődött a kortesprogramokkal. A fáradalmak kipihenésére a legjobb alkalom a VEN 2011 – A fesztiválfilm bemutatója volt, 4 órára el is helyezkedett minden érdeklődő a babzsákokon és a padokon. A film a csapatkocsmákról készült felvételekkel kezdődött, majd bemutatták magukat a csapatokat is a diákrektor-jelöltek. A film többi része a koncertekről szólt; az előadók osztották meg a VEN-nel kapcsolatos élményeiket, érzéseiket. És persze volt rengeteg kép a partyzó tömegről is, szóval tényleg igazi fesztiválfilmet láthattunk.:)

Ezután következtek az InverzEgyetemi előadások. A RapVEN indított; Tibes prezentációjából megtudhattunk, hogyan legyünk zsírfekák. A szemléltetésben segítségére volt Norbi, aki inges-geek szemüveges srácból gettóarc lett Tibes segítségével. Hogy mi kellett ehhez? Gettó-outfit (csuka, trottyos gatya, 2 számmal nagyobb póló, fullcap), új mozgáskultúra, és naná, hogy a rappelés!
Az InVENtors lépett színpadra a Képes-képtelen fizika című előadással. Pinyőék megosztották a hallgatósággal a módszert: hogyan növeljük sörünk alkoholtartalmát? Bár a közönség eleinte nem értette a dolgot, a magyarázat után már elégedett volt. Megtudhattuk azt is, miért olyan nehéz nekünk, egyetemistáknak órára járni (a fizikai törvények tehetnek mindenről!), és az előző esti buli hatásairól is volt szó (ezt a részt tuti, hogy mindenki tesztelte már empirikusan).
Őket követte a VENted előadója: Stipi a börtönruházatról prezentált, és hogy kicsit interaktívabbá tegye az előadást, megkérte a jelen lévő jelölteket és korteseket, hogy tervezzék meg a saját, csapatukhoz illő börtönruházatot. Közben végigmentünk a történelmi korokon, és a jövő trendjét is megismerhettük: a büntetés módja az internetes letöltés és a közösségi oldalak korlátozása lesz.
Az Úttörők prezentációja A vörös és a csillag címet viselte. Bálint sok-sok képet hozott, de egyikben sem találta meg a tökéletes színt és formát, kivéve az utolsóban: a Heineken és az ő vörös csillaga minden szempontból megfelel. Igazán vörös, igazán csillag, és még a felhasználás is stimmel, ez való minden VEN-polgárnak.
Az utolsó előadás a VENsterné volt a vadnyugat ízéről (természetesen a whiskey-ről van szó). Megtudhattuk, mi az a whiskey, hogyan készül, ráadásul a jelölt megosztotta velünk az alternatív whiskey-készítés módját, amit akár a börtönben is elkészíthetünk. Annyit elárulok, hogy egy csizmára és zoknira mindenképpen szükségünk lesz hozzá.

Kisebb szusszanás és a keddi VEN-híradó megtekintése után ismét a VENstern csapat következett a főműsorral. A filmjük címe Volt egyszer egy Westprém, egy kocsmában indult a dadogó csapos történetével, akinek szerelmét elrabolták a banditák, és még a saloon hölgyei is eltűntek a kinccsel egyetemben. Matt VENetton elhatározza, hogy segít, ezért a seriffel Westprém felé veszi az irányt, üzemanyagként whiskey-t használva. Mindenki azt hiszi, hogy a kincs Madam Pantheránál van, de ő is csak áldozat. A főműsorban tovább mesélik a sztorit: bonyolódnak a szálak, mindenki pisztolyt ránt, és csak Kozsó megjelenése vethet véget a gyűlölködésnek. Ha már így kibékültek, gyorsan táncra perdülnek a Cotton Eye Joe-ra, és igazi vadnyugati hangulatot teremtenek. Ha már vadnyugat, akkor a lovak sem hiányozhatnak! A csapat olyan jófej, hogy az összes jelöltnek és kortesnek ajándékoz egy saját készítésű paripát, a zsűrinek pedig cowboykalapokat, hogy meg ne ázzanak.

A RapVEN csapat műsorát a D!RH spontán alakult zenekara vezeti be egy saját rapszám előadásával. Q-pac, Pic-Pac és Tetra-pac (így együtt a Pac-shh) dala akkora siker, hogy még egyszer elő kell adniuk. Aztán kezdődhet a RapVEN filmje, A dal a miénk. Bepillanthatunk Tibes hétköznapjaiba, hiszen a film az ébredésével és reggeli készülődésével indul. A történet egy olyan világban játszódik, ahol betiltották a zenét. Tibes még munka közben, az irodában is hallja a zenét, ezért megkeresik Rap Etáék, és megmutatják neki, mit lehet elérni a zenével. Közben a Tröszt emberei már üldözik őket, Tibest majdnem le is csukják, amikor bejön egy star wars-os szál: kiderül, hogy a rendőrfőnök Tibes tesója, és segíteni akar neki. Közösen kifundálnak egy tervet a Tröszt megdöntésére: a nagyfőnök titokban zenélni szokott, őt kell leleplezni. Ez sikerül is nekik, mindenki hepi és zsírfeka, kezdődhet a főműsor. A csapat felidézi az előző évek kortesdalait, amelyek közül néhány már igazi VEN-himnusszá vált. Tibes rapjével felturbózva előadják a dalokat, a közönség is beszáll, és a végén már mindenki énekli, hogy „Minden nap ünnep, minden nap másnap!”

Az utolsó program a 9-től kezdődő jótékonysági árverés volt, ahol bizony jól elárvereztek egy csomó jelöltet, kortest, szervezőt és tanárt. Közben egy kis intermezzóként Lejány Vásár is volt menyasszonytánccal, szintén a Hangadók zenekar javára.