VEN csapatok bemutatkozásai

Már csak egyet kell aludni, és itt a VEN! Idén nagyon izgalmas-érdekes előadókat sikerült beszervezni az estékre, de mint tudjátok, ezven_logo2011 a hét csak részben fesztivál, amikor este koncertre járunk. Másik részében a egyetem komoly hagyományőrző programja, és mint a csapatok tagjainak, Nektek, egyszerű hallgatóknak is ezt kéne előnyben részesíteni. Hétfőn tehát irány a felső kampusz, végre kihirdetik az Akót! De ne csapjátok szét magatokat, mert kedden déltől feltétlen mindenkinek ott a helye az Óváros téren, megnézni a bevonulást, ahol végre teljes élő valójukban mutatkoznak be a csapatok.

1-es csapat:csapat_02

Téma: VENcirkusz

Jelölt: Nagy Attila (Ates)
Kortesek: Könyves Ádám (Fogu), Szikszai Tamás (SZIK)

Az 1-es csapat új lendülettel száll harcba a Diák Rektori címért folyó küzdelembe, ám idén nem a rendfenntartás lesz a cél. Jó kedvet és a nevetést garantálják a társulat tagjai: Ates személyében találkozhatunk a szórakoztató Mutatványos-bűvész-bohóccal, aki sok meglepést tartogat számunkra. Tomi, mint Porondmester áll majd színpadra, és igyekszik a megfelelő mederben tartani a produkciót, kérdés sikerül-e neki?! : ) Fogu és párja Boró lesznek cirkuszunk akrobatái, akik kivételes produkciójukkal veszik birtokba a színpadot.
Mellettük még egy kis csokornyi bohóc, az udvari bolond, pantomim előadók, állatidomár, erőművész és a hasbeszélő felel a színes és szórakoztató műsorért.

2-es csapat:csapat_021

Téma: BatVEN

Jelölt: Szolga Szilárd

Kortesek: Sipos Carmen, Vass Máté

A zűrös és erkölcstelen GothVEN city mélyén éldegélt, és kapkodta a gonosztevőket BatVEN, a sötét lovag, mígnem egy szép napon egy sokkal súlyosabb problémával kellett szembenéznie. Az a hír járta, hogy a szomszédos VENszprém városában a diákok nem szórakoznak rendesen, és a szeszes ital fogyasztás is lényegesen csökkent, veszélyeztetve ezzel a gazdasági mutatókat. Hősünk, BatVEN úgy érezte, hogy mindenképpen fel kell lépnie a közelgő veszéllyel szemben, hiszen akár még az is előfordulhat, hogy nem alkonyattól pirkad, hanem sokkal előbb. BatVEN egy igazi szuperhőshöz méltóan nem fedi fel igazi énjét, hiszen a rengeteg köszönő, rajongó, és szerelmes levél teljesen tönkretenné nyugodt hétköznapjait. A cél érdekében azonban beszervezte csodás élettársát, Macskanőt (Sipos Carmen) de ami még ennél is meglepőbb, és szuperhősösebb, legfőbb ellenségét, Jokert (Vass Máté) is sikerült meggyőznie, hogy a VEN páratlan hangulatának megőrzése érdekében tegyék félre személyes ellentétüket.

3-as csapat:

Téma: HeaVENcsapat_022

Jelölt: Tóth László (Jézus)

Kortesek: Friedrich Virág, Lőrincz Adorján

Kis csapatunkat, a HeaVEN-t kezdetek kezdetétől áthatja a lelkesedés, és ez megmutatkozik a munkamegosztás profizmusában. A srácok foglalkoznak a látványtervvel és a filmmel. Az egyéb, apró-cseprő, ám nem elhanyagolható dolgokat, mint például a csapat felszerelését, az újság szerkesztést, a táncot és a főműsort a lányok intézik. Jézusnak, a „boss”-nak nem kis erőfeszítésébe kerül egyben tartani a csapatot és összehangolni a munkát, de hisz ezért is pottyant közénk másodszorra is, hogy Nektek, polgároknak egy felejthetetlen VEN-ben legyen részetek.

4-es csapat:csapat_03

Téma: TermelőszöVENkezet

Jelölt: Vincze Péter (Don Vinyó)

Kortesek: Kovács Márton (Márcselló), Kerékjártó Evelin (Evike)

A XXIII. VEN egyik diákTREKTOR jelöltje, Don Vinyó (Vincze Péter) ezen jeles eseményre bevezeti a védelmi búza beszedését minden VEN polgártól. Ennek behajtásában segítőtársakra lelt Márcselló (Kovács Márton), a kilencujjú agrárördög és Evike (Kerékjártó Evelin), a szende mendemonda lenge öltözetű, ledér, térdig érő gumicsizmás kandúrcsábítója, valamint a lelkes, már-már fantasztikus 4-es csapat személyében.

A veszprémi agrármaffia vezetője, a KeresztKapa biztosítja a mennyei ízeket, kolbászt, hurkát (de ne véreset), a piros lámpás negyedekben pedig lepedőakrobatákkal disznólkodást.

5-ös csapacsapat_023t:

Téma: MouVEN Rouge

Jelölt: Tálos Attila

Kortesek: Varga Orsolya, Varga Dorka

A MouVen Rouge malomlapátjai több mint 100 évig forogtak megszokott egyhangúsággal… mígnem jött egy Golden Boy nevű aranyifjú és kifordította a híres-hírhedt párizsi mulatót a négy sarkából. A Zöld Tündér segítségével fülledt hangulatot varázsolt a szürke hétköznapokba. A tollak, tüllök és strasszok kavalkádjában egymást érik a minden igényt kielégítő illúziók…tekintélyt parancsoló madamok, elbűvölő dívák, pacsirtahangú chansonettek, hírhedt porondmester, bohém művészek, szerelemre éhes fiatalemberek. A kocsmánkban a bájos Varga sisters lesznek a segítségetekre. Vigyázat, függőséget okoz!