Veszprémi bravúrok a BL idei utolsó fordulóiban

November végén került sor a férfi kézilabda bajnokok ligája idei két utolsó fordulójának mérkőzéseire. Nagy László a Celje elleni előző mérkőzésen szerzett térdsérülése miatt csak a kispadról követhette a BL 6. és 7. fordulójának eseményeit.

10526

Először november 23-án a Celje Pivovarna Lasko csapatát fogadták a bakonyiak. A Celje csapatában olyan kedvelt szereplők is ellátogattak Veszprémbe, mint a magyar válogatott keret tagja, Lékai Máté és az egykori hálóőr Perics, aki most a Celje edzői csapatát erősíti. A találkozó legnagyobb kérdése az volt a kimenetel szempontjából, hogy milyen stratégiával sikerül Nagy László hiányát áthidalni. A hazai találkozót nagyon jól kezdte a Veszprém, az első 20 percben sem a támadásra, sem a védekezésre nem lehetett panasz. Ráadásul Fazekas Nándor a kapuban bravúrt bravúrra halmozott, így hamarosan 7 gól különbséget mutatott az eredményjelző a hazaiak javára. Ezután néhány játékvezetői ítélet kizökkentette a csapatot addigi szervezettségéből, és hibák sorozata következett.

10547

Ezután körülményesség, ötlettelenné vált a veszprémiek támadójátéka, a védelem pedig szétesett. Az 50. percben kiegyenlített az ellenfél, ráadásul az ellenfél hetes lehetőségéhez is jutott, amelyet azonban Alilovics remekül hárított. A 60. percben egygólos volt a különbség, a bírók pedig időn túli hétméterest ítéltek a Celje javára. David Razgor hetesét Alilovics hárította, így 27:26 arányban az MKB-MVM Veszprém győzelmet aratott és begyűjtötte sorozatban 6. győzelmét. November 30-án a Szentpétervárt látta vendégül az BL egyedüli veretlen csapata. A kezdés ragyogóan sikerült, pár perc alatt 3 gólos különbségre tettek szert a hazaiak. Az első félidő vége előtti bombagóloknak köszönhetően 13:7 arányú vezetéssel vonulhatott öltözőbe a veszprémi csapat. A második félidő elején egy ideig folytatódott a tendencia, majd leállt a Veszprém, és a Szentpétervár 5 gólra zárkózott fel. A 44. percben – 10 gólos előnynél – a közönség rászámolt a vendégcsapatra, végül 29:20 eredménnyel zárult a mérkőzés. A BL 2014 februárjában a 8. fordulóval folytatódik, akkor a Rhein Neckarl Löwen fogadja majd az MKB-MVM Veszprém csapatát.

Fotók: Melczer Zsolt