Veszprémi Utcazene Fesztivál – 2011. július 13-16.

Idén 11. alkalommal rendezik meg városunkban az egyre nagyobb hírnévnek és népszerűségnek örvendő utcazene fesztivált. Az elmúlt 10 év alatt az egyedi rendezvénynek külföldön is elterjedt a híre, felkerült a világzene térképére: ma már a jelentkező versenyzők, a zsűri és a sztárfellépők tekintetében is nemzetközi eseménynek számít. Mi az, ami mégis megmaradt? Hiába több a látogató és szervezettebb a program, a baráti-családi hangulat nem tűnt el.

A szóbeszéddel ellentétben a belváros felújítása nem fogja zavarni a fesztivált és a fesztiválozókat, jelenleg még csak az előmunkálatok folynak. Mi lesz helyette? Zene minden mennyiségben, amatőr és profi, hazai és külföldi előadóktól. Muraközy Péter, a rendezvény megálmodója és főszervezője kiemelte, hogy a zenei felhozatal ma már felveheti a versenyt bármely világzenei fesztivállal. A fellépők között szerepelnek olyan nevek, mint például a Gentleman, a Los del Abajo vagy az Electric Bazar Cie. A külföldi sztárok mellett a magyar vonalat a Kiscsillag és az Irie Maffia Soundsystem képviseli. Továbbra is lesz Veszprém Zenei Színpad, ahol országosan ismert, de veszprémi illetőségű zenekarok – például a Vad Fruttik, a Hoolywoodoo vagy a Hősök – lépnek fel. És hogy az ország továbbra se maradjon tehetséges veszprémi zenekarok nélkül, ezen a színpadon tehetségkutató versenyt is szerveznek.

Klasszikus értelemben az Utcazene Fesztivál ingyenes, a tavalyihoz hasonlóan idén is csak a Várban található színpadhoz kell belépőjegy. Bérletet elővételben június 23-tól július 13. éjfélig lehet vásárolni a Kossuth utcán felállított információs pavilonban. Napijegyet kizárólag az adott napon, és csak Veszprémben, az említett információs-jegyárusító pavilonban reggel 10 órától, illetve a Vár bejáratánál 17 órától lehet megvásárolni.

Újdonságnak számít idén a fellépők kiválasztása is. A fesztiválon összesen húsz zenész vagy zenekar vehet részt, amelyből 18 előadót a beküldött anyagok alapján a zsűri választott ki. A 19. a tavalyi erdélyi utcazene fesztivál győztese, a 20. fellépőt pedig a közönség szavazhatja be az OTP Bank facebook és iwiw oldalán. Tehát csak rajtunk múlik, ki lesz a huszadik, szavazzatok július 4-ig, és juttassátok be kedvenceteket a fellépők közé!

http://www.facebook.com/otpbank.hu
http://apps.facebook.com/veszpremi-utcazene/

Porga Gyula, Veszprém város polgármestere elmondta, hogy egy 6 évvel ezelőtti imázskutatáson az emberek még ősz hajú, szakállas úriemberként aposztrofálták Veszprémet. Tavaly már egy középkorú férfi képe ugrott be a legtöbbeknek. Vajon mi lehet ennek az oka? Naná, hogy az Utcazene Fesztivál! Polgármester úrhoz hasonlóan én is csak annyit mondanék, hogy fiatalítsuk tovább együtt Veszprémet!