Viszlát jubileumi Hegyalja!

A Basement Jaxx-re várva, napközben nyűgösen, éjjel felfrissülve telt a tizedik Hegyalja Fesztivál utolsó napja. A délutánt a The Unbending Trees és a Belmondo, a Szepultúra és a Colorstar, nameg a parton alvás tették érdekessé. Ezután jöttek a hírek az év legnagyobb viharjáról…

… fél hét körül az összes színpadot leállították, a német N.O.H.A ezért nem tudott időben a nagyszínpadra lépni. Később kiderült, hogy a Kopasz-hegy megvédte fesztivált a földindulástól, így a Vad Fruttik húsz perc késéssel, de leadták a koncertet.

Őket viszont már senki sem követte a színpadokon, mivel újabb vihar közeledett. A hegyaljások sokan hazamentek ijedtükben, mi azonban kitartottunk, együtt készültünk az égszakadásra. Az első széllökések után jöttünk csak rá, hogy a zuhanyzókonténerek előtt volt egy fa, miután kidőlve láttuk. Nemsokkal ezután az eső is megérkezett, azalatt a tíz perc alatt, amíg szakadt a LeszRádió stúdiójában húztuk meg magunkat. Az egy négyzetméterre jutó emberek száma legalább négy volt a buszban.

Az eső elhaladtával újra életre keltek a fellépések. Bár a nagyszínpadot végleg leállították a szervezőket dícséri, hogy egyetlen nagyon várt előadás sem maradt el. A Basement Jaxx tíz óra helyett éjfélkor került sorra az A38-ban, utána kezdődött a N.O.H.A, a kitartó közönséget pedig Adam Freeland nyűgözte le nemsokkal napkelte előtt. A Malátabár programjai is elcsúsztak, de a Kerekes Band és a Zuboly így is hatalmas bulit csaptak. A PASO alatt újra esni kezdett, de a Copy Conék már nyugodtan koncerteztek.

Vasárnap reggel hidegre ébredtünk. Pakolnunk kellett, fáradtak voltunk, tudtuk, hogy most mennünk kell. A hegyaljások, mind a 71 edzren szép emlékekkel térhettek haza. A szervezők színvonalas fellépőkkel köszöntötték a jubiláló Hegyalját. Mi bírtuk!