XXVIII. VEN – CSÜTÖRTÖK délután (2019)

Az ötvenedik VEN harmadik napja, tehát május 2-a csütörtök, két csapat kortesprogramjaival vette kezdetét délután 3 óra körül; nevezetesen az AquaVEN és a DzsuVENdzsi „alakulatok” kitalált és megvalósított programjaival. A helyszín az alsó kampusz volt, tehát az A és B épületek között kapott helyet például egy légvár jellegű építmény (csak a klasszikus várforma hiányzott belőle, annál inkább alkalmas toronyugrásra), de egy csócsóasztal is, ami folyamatos használat alá került.

20190503_102951 modified
A képre kattintva galéria nyílik!

Ezután beltéren folytatódott a rendezvénysorozat, az aula széksorai kezdtek feltelni a zsűritagokkal, a csapatokkal és szurkolóikkal, de gyanítom pár betévedő is akadt a nézők között. A székeken előzetesen elhelyezett „Receptfüzet” várta az érdeklődőket, ami a csütörtöki napra készítette fel őket, ahogyan kell, viccekkel, fejtörővel és menetrenddel, bocsánat: VENetrenddel.

20190503_091230 modified
A képre kattintva galéria nyílik!

A késést a sötétedésre való várakozással indokolták a felkonferálók, ami hihető is lett volna a bekészített vetítővászon miatt. Vagy mégsem. De ezen a héten senki nem siet sehová, így felesleges is volt a szót szaporítani. Az Inverz egyetemi előadások aztán tovább fokozták a hangulatot, fárasztóbbnál fárasztóbb (szó)viccek következtek egymás után, egymásra halmozva. Az AquaVEN team A víz mint lételem címmel fejtette ki a témáját. Persze nem szokványos vagy tudományos módon, sokkal inkább viccesen vázolva azt. Emlékezetessé vált a tevék és az előadó közti párhuzamvonás (köszönjük Gönczi). Ezután a DzsuVENdzsi Útikalauz a dzsungelbe című produkciója következett Patócs−Rózsa páros előadásában, akik szépen prezentálták például a dzsungel szintjeit, sőt új szintre is megtanítottak minket, a legalsóra, ami az abszint.

20190502_175346 modified
A képre kattintva galéria nyílik!

Ezt követően nézhettük vissza a keddi és szerdai összefoglalókat, azaz a VEN híradókat, majd a tVENties és a CsVENpiönsz csapatok főműsorai kerültek sorra. A csúszás miatt nem sokan értek oda Ganxsta Zolee és a Kartel koncertjére, pedig jól melegítették be a közönséget, szerintem senki sem bánta meg, aki a kezdetektől a színpad előtt csápolt…

Fotók: Alka Tímea