ZENE-VEN-ELŐ

A XXI. VEN is eljött, ami ugyebár páratlan, de ehhez Ti is kelletek – gyertek és zeneVENegeljetek! Úgy gondolom, a zenei kínálatban is nagy meglepetéseket találni – az előző évek tapasztalataihoz képest. Tartsatok velem egy kis zenei kulTúrára!

A zenei lényeg egyik fele, a Coca Cola nagyszínpad koncertjei szerdától indulnak be: 21 órakor ezt kapd ki: Eskabbe lesz! Majd egyenesen a télapó küldte el nekünk, de csak most ért ide, pont a VEN-re egy finn csapat a Deep Insight, méghozzá 22-kor. Csütörtökön tuti, hogy a “zenétől felforr a véred”, mert egy olyan fellépő jön el VENélni, aki azt vallja “ha játszom, örül a szívem“ – Cozombolis a színen. Ezután fogsz nagyot nézni: az örök szerelmes Korda Gyuri bácsi és a mellőle elmaradhatatlan Klárika dalol – reméljük (ezzel) nem lesznek egyedül. Éjfélor az utánozhatatlan Pély Barna lép színpadra, s amit ígér: ezúttal nem szalad el, hanem bemutatkozik a United 2 arca – Magyarországon elöszőr Pop és Jazz egy koncerten! Péntek este fél kilenctől a fodros szoknyás Marót Vikivel rophatjuk. Ami ezután jön, az a végre! – a Heaven Street 7 ad koncertet. Az éjfél Takács Tamással jön el. Szombaton hét óra a Hősöké, húsz harminckor Machine Mouse. Aztán a másik végre 30 Y is eljő 22-kor. Éjfélkor remélhetőleg berobban Nagy Feró és a Beatrice.

Nem mellékesen a DC nagyon jó bulikkal, tárt kapukkal vár mindenkit: hétfőn karaokizhatunk Zsiráffal, kedden kötelező a dj Döme-féle retroparty. Csütörtökön Egyetemes őrület keretében szabadul el a pokol: ketten együtt táncoltatnak és énekeltetnek minket kifulladásig. Szerdán végre 100% Disco, melyet dj. Groovy-b biztosít. Szombat és vasárnap meglepi dj vár dj Millero mellett: garantált a 200 % party!

Rockzenei sátor színpad is lesz, ne aggódjatok, kedves fanok! Magáért beszél a névsor: Insane, Greedy Fly, Prosectura, Velvet Stab, Turn Of Mind, Wrong Side Of The Wall, Fly Jam és Metroisection. Ami pedig innen kimaradt, azt megtalálod a helyszínen, illetve a www.ven.uni-pannon.hu-n.

S ha még többet dalolnál, meg innál, vár a Jäger-bár! Itt garantált a Stand Up Comedy is.

És ami még hátravan, az tulajdonképpen az egyik fő lényeg. na vajon? A jelszó: csapatkocsmák! Kötelezően ajánlott végigtáncolni mindet! S hogy ne legyen kivételezés: elárulok egyet-egyet, de hogy mi hol lesz, azt tessék felfedezni: retrótól máig Jam-I, jampi Jesus & Pals, Universitas Dj Team, de még Józsi is elhúzza!

És még csak annyit mondhatok, hogy…

Csápolj, lazíts, néha vonyíts,
Rázd a feneked, magasba a kezeket!
Ereszd el a hajad,
Érezd jól magad!

Farkas Andi