Bakonyi betyárok

Bakonyi Betyárok – Jankó te hero, köllesz nekünk!

A Badacsonyon innen és a Duna folyón túl, ahol a kurta farkú malac is pálinkáért túr, ott jött a világra Ő, a nagy Ő, a puszták harcosa, lovak és nők megbabonázója, az erős, a bátor, a hős paprikás gladiátor, aki literbe méri a feles pálinkát, ő, kinek beszédes neve: Bakfitty Jankó! Már születésével misztikus legendák sorozata indult el és terjed szájról szájra, hogy ott, a puszta közepén egy istállóban, a juhok és a lovak közt megszületett egy gyermek, aki nagy dolgokra lesz képes, mert magán viseli a jelet, ami megpecsételi sorsát; a jelet, mely belőle sarjad, és amit Árpád fiai is csak így hívtak: bajusz.

Nem volt könnyű gyermekkora, hisz mindenki tudta, ő a kiválasztott, és csak várták és várták, hogy elhozza nekik a legnagyobb tudást. Jankó ezért a természethez fordult. Magyar Tarzanként járta a pusztákat, csak az állatok értették meg kifinomult érzékeit és hirtelen, ösztönös cselekedeteit. Minden ételét és italát a vad természet lágy ölén termesztette, melyek aztán pincébe kerültek, hogy titokzatos érlelési folyamatok során életadó nedűvé váljanak. Ezt az ambróziával vetekedő isteni adományt Jankó minden nap magánál hordta és segítségével a középiskolás esztendői alatt óriási tudást halmozott fel.

Egyszer aztán, amikor a legkevésbé számított rá, a sors kifürkészhetetlen útja VE(N)szprém városába vezette. Jankó hamar rájött, hogy egyedül nem érheti el a számára kijelölt célt. Így hosszú és gyötrelmes keresés után rátalált arra a két hasonlóan merész, ösztönös természetgyermekére , akik segítségével megszerezheti a legfelsőbb tudást.

Így Jankó belevág a nagy kalandba, melynek hallatán Indiana Jones is elájul rémültében, és amihez

TE (is) KÖLLESZ!!!