beVENulás

Ígéretekkel tele a padlás, szokták volt mondani, de itt most tényleg a körítésen volt a lényeg. Hogy miről beszélek? Természetesen a diákrektor-jelöltek kortesbeszédeire és a bevonulásra gondolok. Kedd, 12 óra, Óváros tér.

Némi várakozás után meg is érkeztek RoVEN Hood-ék. Miután kimásztak a vártoronyból, rögtön meg kellett küzdeniük az ellenséggel, de a kis intermezzo után megismerhettük a Veszprém főterére pillanatok alatt középkori hangulatot varázsoló csapatot. RoVEN Hood megválasztása esetén többek között azt ígérte, hogy Veszprém dombjait eltűnteti, illetve tolvajkulcsot oszt a férfiaknak „Erényöv nőkön nem maradhat!” jeligével.

Ezek után következett a VENrasmus. A „We are the world” című örökérvényű slágerre érkezett meg a repülőjük, egyenesen Amerikából. A közönség ekkor még nem volt túlságosan aktív, amit a bevonulózene-választás csak erősített, de ezt kompenzálva gyorsan táncra is perdültek a külhonból érkezett egyetemisták. A pörgős, összemixelt számokra már a nézősereg is ébredezni kezdett. Poly megválasztása esetén sokkal több cserediákot ígért Veszprémbe, sőt a külföldi hölgyek ingyen tanulhatnának, és ha mellnagyobbító műtétet szeretnének, az se kerülne nekik pénzbe. Hogy ez a szóban forgó lányokon kívül kinek lenne még jó, az nem egészen világos. Választási ígérete továbbá az Audi 2 megépítése. Az Audi Maxitorium Maxitoriumban angolt, németet és spanyolt lehetne tanulni, hogy a fiúk jobban tudjanak kommunikálni a cserediák lányokkal, ha ők elárasztják majd Veszprémet.

Poly kortesbeszéde végére nagy szirénázás közepette odaértek a rendőrök is, és elvitték a VENrasmus jelöltjét, hiszen nem volt tartózkodási engedélye. A VENdőrség főfőnöke, Puhi azzal a kérdéssel nyitott, hogy „Van itt valaki?”. A közönség bevonására tett kísérlet nála sem működött a leghatékonyabban, de az „Éljen a VEN” skandálására már kaphatóak voltak az egybegyűltek. Ha a VENdőrök jutnának hatalomra, engedélyeznék a közterületen való alkoholfogyasztást és vizelést, a lányoknak is. Elköszönésképpen megkérdezte Puhi, hogy mi is a csapatnevük? Valaki félhangosan: „SÜN!” Végül is egy „VENdőrök” skandálással engedte útjára a közönség a csapatot.

Következtek az ÉletVENtők sok csinos nővérkével, és a P.U.B. (Pannon Universitas Band) zenekar tagjainak egy részével. Azt gondolhattuk, hogy előadásukban újra elhangzik majd az előző este már nagy sikert aratott kortes dal (http://www.speedyshare.com/files/22127709/02MASTER.mp3), de helyette az ápolólányok tánc show-jával kellett beérni. Miközben a csapat injekciós tűket osztogatott, Topek doktor érkezett a DIRH színe elé. Ugyan választási ígéretei nem derültek ki, viszont a félreértések elkerülése végett már az elején leszögezte, hogy csapatuk életet nem ment, hanem a prevención van a hangsúly, bárkinek szívesen elmesélik, hogyan ne törje össze magát. Ez hasznos lehet különösen a VEN ideje alatt. Dr. Topek sajnálatát fejezte ki, hogy a közönség áll, mert ha ültünk volna, elsüthetné azt az „orvosi” poént, hogy „Nézd már, mennyi kanül!”

Katonai fúvósszekció felvezetésével érkezett az utolsó bevonuló csapat, az AngyalbőrVEN.  Jean Claude VEN Damme Tizedes katonához híven nem beszélt sokat, de többek között azt ígérte, ha ők veszik át a hatalmat, akkor mindenképpen elfektetik az „I” épületet és leszállópályát alakítanak ki rajta az alkoholszállító gépek számára.

Ezek után a Veszprémi Egyetemi Napok három fővédnöke, Dr. Rédey Ákos rektor, Debreczenyi János polgármester és dr. Pálmann László rendőr alezredes köszöntötte az egybegyűlteket, és jó bulit kívánva engedte el a csapatokat a felső kampuszra, ahol a kortesprogramokkal folytatódott a forgatag.