Döcögős évadkezdés…

Remekül kezdtek a veszprémi fiúk. Nagyon erős volt a védekezés. Ennek köszönhetően 6 percet és 6 másodpercet kellett várni az első vendég pontra, mely büntetődobásból született. Az eredményjelzőn ekkor 15-1 állt már. Mérész Csaba remek játékkal vétette magát észre, mind a két palánk alatt. Az ő vezérletével 19-3-ra nyerte a hazai csapat az első negyedet.

dsc_1773a

Ott folytatták az egyetemisták, ahol az első negyedet befejezték. A 10-es számmal játszó Szabó Balázs vezérletével 29-5-re vezettek már a hazaiak. A vendégek próbálkoztak, de nagyon nagy hibaszázalékkal dobtak közelről és távolról egyaránt. A félidő végére megtartotta 20 pontos előnyét a Veszprém. 36-16-nál vonultak a csapatok az öltözőkbe.

A vendégcsapat edzője nagy fejmosást tarthatott az öltözőben, mert késve érkeztek ki a második félidőre. A veszprémiek közül a harmadik negyedben a 14-sel játszó Jillig László mutatott átlagon felüli produkciót. A PEKOSI csapata ebben a negyedben pontosan annyi pontot dobott, mint az egész első félidőben.

A mérkőzés negyedik felvonásának 52-32-es eredménnyel vágtak neki a csapatok. 2 vendég 3 pontossal kezdtek a vendégek, majd 12 pontra megközelítették a hazaiakat. Molnár István mester, azonban megfelelő érzékkel kettőscserét hajtott végre és Mérész ismét hozzátette a maga tudását, melynek köszönhetően növelni tudták előnyüket a hazaiak. Az egész meccsre jellemző feszültség a mérkőzés vége előtt felszabadult és némi dulakodás tört ki a pályán, de sikerült lecsillapítani a feleket. A mérkőzés végén még egy nagy hajrát bemutattak a veszprémiek és 69-50-re megnyerték az idei évad első mérkőzését.

Molnár István: A védekezésünk elfogadható volt, támadásban azonban még lámpalázasok voltunk. A zongorát már el tudjuk vinni valahova, csak még meg kell tanulnunk játszani rajta.

Gratulálunk a hazai csapatnak! A következő mérkőzésüket jövő pénteken ismét hazai parkettán küzdenek meg a fiúk a sárvári csapattal. Akinek ideje engedi, az menjen és szurkoljon a csapatnak!