Fél lábbal a döntőben

Szép számú és lelkes nézősereg előtt csapott össze egymással a Pannon Egyetem és a Nyugat Magyarországi Egyetem Savaria Egyetemi Központ női röplabdacsapata csütörtökön kora este az egyetemi csarnokban. A tét nem kevesebb volt, mint a MEFOB döntőbe jutás. Másfél órás küzdelemben a jobb koncentráltságnak köszönhetően a veszprémi lányok 3-1-es győzelmet arattak.

Az első játszmában hullámzó teljesítményt mutatott mindkét gárda. 13-13-as állásnál megtáltosodtak a hazaiak és előbb 20-14-re, majd 22-16-ra vezetve végül 25-19-re hozták a játszmát. 1-0 A folytatásban kicsit elaludt a veszprémi csapat, melyet ki is használtak a vendégek és fokozatosan növelték előnyüket. 14-16-ra felkapaszkodott a hazai csapat ám ekkor a vendégek szakvezetője a megfelelő pillanatban kért időt. Csapata megnyugodott és 16-22-re el is lépett a hazaiaktól. A végén kiengedtek a szombathelyi lányok, de így is 22-25-re nyerték a játszmát és egyenlítettek a mérkőzés állásán. 1-1 Következett a mérkőzés 3. felvonása, melynek elején Környei Dóra kiemelkedő megoldásaiban gyönyörködhetett a veszprémi közönség, és a szombathelyi játékosállomány is. 15-15-ig fej-fej mellett haladtak a csapatok, majd a Veszprém ismét erőre kapott és magabiztos játékot mutatva 25-21-re behúzta ezt a játszmát is. 2-1 Ekkor már látszott a fáradtság a vendégjátékosokon, amely számszerű különbségben is megmutatkozott a mérkőzés 4 játszmájában. A hazaiak bátran próbálkoztak, sokszor szemtelen, pimasz megoldásokkal is. 25-15-re nyerték a játszmát és ezzel együtt a mérkőzést is. 3-1

A hazai csapatban a köveztkező játékosok léptek pályára a mérkőzés során: Benedek Dorottya, Bodnár Rita, Borsos Anna, Kintli Tímea, Környei Dóra, Pintér Eszter, Szűcs Katalin és Tobak Eszter. Gratulálunk a lányoknak a győzelemhez! Visszavágó jövő héten csütörtökön, azaz április 30-án Szombathelyen.

Barsi “Süti” Gábor