Georgikon futam először

Keszthelyen június 6-án először rendezték meg alternatív hajtású járművek versenyét a  Georgikon Kar szervezésében.

A Georgikon Kar A épületi parkolójából indult a szokatlan felvonulás Keszthely városában, elektromos meghajtású járművek mutatkoztak be június 6-án az érdeklődőknek. A helyi közlekedésű buszokat szeretnék elektromos meghajtásúakra cserélni a keszthelyiek. Innen jött az ötlet, hogy a környezettudatos közlekedés terjesztésére és az elektromos járművek bevezetéséhez kapcsolódva versenyt és bemutatót szervezzenek. Öt járművet ismerhettek meg a város lakói a sétálóutcán és a fő téren, majd a városi strand parkolójában rendezték a versenyt. Az akkumulátorral és napelemmel működő járgányok nem szennyezik a levegőt, sőt szinte hangtalanul robogták végig a verseny fél óráját. A cél az volt, hogy ez alatt az idő alatt feltöltés nélkül minél több kört tegyenek meg. A sorrend a következő lett:

dekangrat

1. helyezett: Wirecar (78 kör)
2. helyezett: Elektro Gokart (78 kör)
3. helyezett: Hupercar (60 kör)

A rendezvény lebonyolításában a Környezetvédő Egyesülettel az Alternatív Hajtású Járművek Szövetsége, a Pannon Egyetem Georgikon Kara, Keszthely Város Önkormányzata és az INNO-MOBIL Sportegyesület működött együtt.

A verseny elérte célját, több mint 100 érdeklődő kísérte figyelemmel a ma már létező alternatív meghajtású járműveket, ezáltal megismerték a környezetvédelem és az új járműtechnológiák kapcsolódási lehetőségeit. Ezek az autók közutakon még nem járhatnak, de a mögöttük álló innovációnak és folyamatos teszteléseknek köszönhetően a közeljövőben már alternatívaként jelenhetnek meg benzingőzös autóink helyett.

Fotó: szechenyifutam.hu