Ha november, akkor Teleki7!

Idén már negyedik alkalommal került megrendezésre november 2 -5. között a Teleki Kollégiumban a hagyományos Teleki7 rendezvény. A kollégisták a Halloween jegyében számos eseményen vehettek részt, amelyek talán segítettek a zárthelyi időszak utáni stresszt kipihenni, valamint még inkább közösséggé kovácsolni az itt lakó egyetemistákat.

P1230220

 

A programsorozat vasárnap kezdődött a kollégiumi szintek dekorálásával, illetve a tökfaragó versennyel. Utóbbi versenyszámot a Központi Kollégiumból érkező vendégek zsűrizték. A résztvevők fantáziájukat és kreativitásukat szabadon engedve a kollégium szintjeire hagyományos, ijesztő és vicces töklámpásokat, színes hangulatvilágítást, pókhálókat, lebegő denevéreket, boszorkányokat és „véres” tenyérlenyomatokat varázsoltak. A hétfő este a játékok jegyében telt. A versenyekre nevezők ping-pong, beer-pong és póker mérkőzéseket játszhattak, vagy ki-ki kedve szerint népszerű társasjátékok mellett nagyszerű társasságban tölthette az idejét.

A hét csúcspontját a keddi nagyvetélkedő jelentette, ahol a Teleki csapata állt ki a Hotel Magister csapatai ellen. A Teleki Kollégiumból, illetve a Hotel Magisterből érkező seniorok mutatták be a feladatokat, majd az adott játék ismertetése után a csapatoknak élesben kellett megoldaniuk azokat. Előzetes feladatként minden csapatnak készítenie kellett egy kisfilmet, amelyet az este hangulatának megalapozásaként vetítettek le a szervezők a közönségnek. A jelmezekbe öltözött részvevőknek a feladatok teljesítéséhez szükségük volt ügyességükre, kreativitásukra és ritmusérzékükre is. Az este hangulatát Tibes és Gyurácz Tamás fellépése fokozta. A nagyvetélkedőn végül a Hotel Magister csapata győzedelmeskedett, azonban a fergeteges program után nem közhely azt állítani, hogy itt valóban nem a győzelem, hanem a részvétel számított.

P1230852

A szervezők lelkesedése szerdára sem fogyott el, hiszen ezen az estén a második szint konyhájában ügyes lányok kezei alól kerültek ki a Palacsinta Party kellékei közül nélkülözhetetlen színes és ízletes palacsinták. A Teleki csapat nagyvetélkedőre készített filmjét újra megnézhették, akik már kedden látták, és azok is, akik esetleg nem tudtak részt venni az előző esti nagyvetélkedőn, de érdekelte őket az elkészült mű. Újdonságként bemutatták a készítők a csapatfilm bakikat is tartalmazó verzióját, amely eddig nem volt látható a nagyközönség számára. A számítógépes játékok hódolói szintén szerdán hódolhattak az e-sportnak a kollégium kistermében tartott LAN-party keretében. Az eseményen éjfélig szórakozhattak az érdeklődök a kollégiumi rendszergazda segítsége és felügyelete mellett.

Somogyi Anna

Fotók: Teleki kollégium