Mi a hallgatókért vagyunk – Interjú Lekszikov Kitti HÖK elnöknővel

2018 novemberében új elnök került a Hallgatói Önkormányzat élére. Ennek apropóján invitáltuk meg egy beszélgetésre Kittit.

DSC_0077

Mesélj magadról pár szót! Hobbid, szakod, mióta vagy hallgató…

Műszaki Informatikai Karon, Gazdaságinformatika alapszakos hallgató vagyok. Szabadidőmet szívesen töltöm egy jó könyv társaságában.

Hogy történt a HÖK elnök választás, majd az avató ceremónia

2018. október 8-i Küldöttgyűlésen szavazott meg a Testület PEHÖK elnöknek, november 1. napjától töltöm be ezt a tisztséget.
Az avató ceremónia kicsit tolódott a választáshoz képest, december 15-én került rá sor. Az a nap több okból is igazán fontos számomra és a Hallgatói Önkormányzat számára, hiszen 2018-ban ünnepelte a HÖK fennállásának 25. évfordulóját. Ezen alkalomból meghívásra kerültek az előző elnökök, illetve elnökségük. Mi, a jelenleg regnáló HÖK tisztségviselők izgatottan hallgattuk egykori tagok történeteit, hogy milyen is volt akkor, hogy az akadályokat, amiket eléjük gördített az élet, hogyan oldották meg. Nagyon sokan eljöttek, igazán tanulságos volt. Este pedig a hagyományos elnökavatásra került sor, ahol az ex HÖK elnökök, köreikbe köszöntik a frissen megválasztott PEHÖK elnököt egy „kis” pezsgőfürdő keretein belül. Ezt követően, pezsgős öltözékemből átöltözve kezdődött egy hajnalig tartó ünneplés. Csodálatos nap volt, amit szerintem míg élek, nem fogok elfeledni.

Mit csinálnál másképp, mint elődeid?

Az igencsak fogós kérdés. Szeretném szorosabbá fűzni a hallgatók, a HÖK és az egyetem kapcsolatát. A Nagykanizsai Kampusszal elődeimnek sikerült egy igazán jó kapcsolatot kialakítaniuk, ezt szeretném a továbbiakban is fenntartani és ápolni. Terveim között szerepel még többek közt az is, hogy a zalaegerszegi képzési hellyel hasonlóan jó kapcsolatot alakítsunk ki.

Korábban milyen feladatot láttál el a HÖK-ön belül?

2016 októberétől tevékenykedtem a Műszaki Informatikai Kar részönkormányzatában, elnöki megbízottként, majd a szakképviselő választásokat követően 2017 tavaszától gazdaságinformatika szakképviselő lettem. 2018 februárjától a Pannon Egyetem Hallgatói Önkormányzat Ellenőrző Bizottságának elnökeként folytattam HÖK-ös pályámat, nyolc hónappal később PEHÖK általános elnökhelyettes, majd 2018. november 1. napjától PEHÖK elnök lettem.

Milyen érzés egy csapatot irányítani?

Nagyon szerencsésnek mondhatom magam, mert igazán fantasztikus emberek vesznek körül, akikkel élmény együtt dolgozni. Tudom, hogy mindig számíthatok rájuk, és természetesen ez visszafelé is működik. Van, amikor rendkívül nehéz helyt állni elnökkét, vezetni a csapatot, de szerencsére minden rendben működik.

DSC_0012

Hogyan tudod összeegyeztetni az itt végzett munkádat a tanulmányaiddal?

Soha nem tekintettem a HÖK-re munkaként. Inkább egy számomra nagyon fontos elfoglaltság, amit bármikor nagy örömmel végzek. Próbálom megtalálni az egyensúlyt a HÖK, illetve a tanulmányaim között, több-kevesebb sikerrel. De tudom, nem lesz probléma, mert nagyon élvezem a jelenleg életem.

Szerinted milyen egy jó HÖK elnök?

Életvidám, sosem fáradt, kedves és segítőkész. Bármikor lehet hozzá fordulni, megbíznak benne az emberek. Tud feladatot delegálni HÖK-ön belül, nem utolsó sorban pedig jó kapcsolatot ápol az Egyetem felsővezetésével és a hallgatókkal.

Üzensz valamit a diákoknak?

Azt üzenném, hogy ha bármi kérdésük van, ne féljenek kérdezni. Mi értük, a hallgatókért vagyunk, és próbálunk minden tőlünk telhetőt megtenni érdekeik képviselésében.

Fotók: Munkás Zoltán, Pócza Áron