Mit, hol, mennyiért?

Itt a november vége, és bár az elmúlt hetek során az időjárás nagyon kegyes volt hozzánk, ha még nem tettük volna, hamarosan valószínűleg előkereshetjük valahonnan a szekrény mélyéről a legvastagabbik kabátunkat és sapkánkat is. A hűvös, ősz végi, tél eleji időben mi is eshetne jobban az előadásokon elnyűtt, didergő egyetemistának, mint egy kellemes beszélgetés a barátok és egy csésze gőzölgő kávé, tea, vagy forró csoki társaságában.

kv1

Mint bizonyára Ti is tudjátok, Veszprém bővelkedik kávé- és teaházakban, bárokban, csendes délutáni szürcsölgetésre, beszélgetésre alkalmas helyekben. Ebben a hónapban ilyenekből gyűjtöttem össze nektek néhányat, természetesen csak röviden, a teljesség igénye nélkül.

Kezdjük egy népszerű hellyel, amely a belvárosi üzletház mellett várja vendégeit. Itt „csupán” 9 féle kávékülönlegességből, 7 féle meleg italból, köztük különböző teákból választhattok. Természetesen rágcsálnivalót is vásárolhattok, ha az iszogatás közben megéheznétek. A kávéfélék ára 320 Ft-tól egészen 790-ig, a meleg italoké a 340 Ft-os teáktól az 580 Ft-os Bombardinóig terjed. A rágcsálnivalók közül legolcsóbb a sóspálcika, amely ára mindössze 150 Ft, azonban ha valami komolyabbra vágynátok, akár tonhalas melegszendvicset is vásárolhattok 740 Ft-ért.

Nem kell túlságosan eltávolodnunk az előző helytől, hiszen következő állomásunk majdnem vele szemben található. Az árak itt is hasonlóak, a teák nagyjából 350 Ft-ba, a mézes-diós latte 455-be, a mandulás forró csoki 425-be, a szilvalekváros pozsonyi kifli pedig csak 190 Ft-ba kerül.

Harmadik helyszínünk a városi könyvtárhoz nagyon közel található. Az árak itt is hasonlóak, a hangulat viszont fantasztikus. A hely fokozottan alkalmas a cikk elején említett célokra, főleg úgy, hogy a rendelkezésre álló választék is hatalmas. Kávéból 31 félét számoltam össze a szokványos, a különleges, az alkoholos és a hideg specialitásokat együttvéve. Forró csokiból is elképesztően sok, mintegy 15 félét kóstolhattok meg, és akkor még nem is beszéltünk a hely fő specialitásairól, a teákról, melyekből 98 fajtát sikerült megszámolnom az itallapon. Ha még ez sem lenne elég, természetesen kaphatók üdítőitalok, gyümölcslevek, turmixok és kisebb harapnivalók is.

tea

A negyedik és egyben utolsó körüljárt vendéglátó egység az egyetemtől viszonylag messze, egy nagy hipermarketben található, és jó tipp lehet egy kézilabda meccs előtti vagy utáni csevegéshez. Itt már komolyabb ételek fogyasztására is lehetőség van, azonban mi most inkább a kávékra, teákra fókuszálunk, melyekből itt az előzőeknél jóval szűkebb a választék. A különféle kávék ára 320 Ft-tól 390-ig terjed, a forró csoki 380 Ft-ba, a különféle forró teák pedig egységesen 250 Ft-ba kerülnek.

Nincs már sok hátra a félév során legintenzívebb tanulást igénylő időszakig, a vizsgaidőszakig, a tanácsom tehát az, hogy használjátok ki szabad, gondtalan perceiteket arra, hogy barátokkal beszélgessetek, találkozzatok, akár a fentebb megemlített helyek egyikén. Egészségetekre!

Strack Flórián

fotó: internet