Move Week a Pannon Egyetemen

Szeptember 29. és október 05. között került megrendezésre a MOVE Week, melynek célja, hogy terjessze a mozgás örömét és megmutassa, milyen sok pozitív hatással jár a rendszeres sport és az egészséges életmód. A rendezvény minden programja ingyenes volt, oktatók, hallgatók, és dolgozók egyaránt kipróbálhatták a számukra szimpatikus sportágakat.

DSC_7212

A MOVE Week egy évente megrendezésre kerülő európai szintű esemény, amely a NowWeMOVE kampány keretein belül zajlik. Idén a magyarországi események népszerűsítésébe a Magyar Egyetemi – Főiskolai Sportszövetség is bekapcsolódott partnerként, képviselve az egészségvédő testmozgás fontosságát és ösztönözve a magyar társadalom sportban való részvételét. Számos mozgásszervező vett részt az események koordinációjában, gondoskodott a programok sokszínűségéről, és a zökkenőmentes lebonyolításról.

A rendezvény megvalósítását évről évre az Európai Unió pénzügyi támogatása, illetve számos sportszervezet, egyetem, iskola és lelkes önkéntesek segítsége teszi lehetővé. A MOVE Weeket és a NowWeMOVE kampányt a Nemzetközi Sport és Kulturális Szövetség (ISCA) az Európai Kerékpáros Szövetséggel (ECF) együttműködve központilag koordinálja. A projekt célja, hogy 2014-ben 1 millió európai állampolgár mozogjon a MOVE Week sportrendezvényein.

DSC_7221

A résztvevők rengeteg sportág közül választhattak, így mindenki megtalálhatta a számára testhez álló programot. Az egyes sportágakról részletes tájékoztatást találtak a http://hungary.moveweek.eu/ weboldalon, az edzéseket pedig szakképzett oktatók vezényelték le, akik minden felmerülő kérdésre szívesen válaszoltak és garantáltan minden izmot átmozgattak.

Szabó Virág

Fotók: Nagy László