Nézőcsúcsra készül a FEZEN!

Több külföldi fellépőt, kedvező árakat és kevesebb követ ígért Kovács Antal, a Fezen fesztivál főszervezője. A szeptember 9-én kezdődő szezonzáró fesztiválon, öt színpadon és egy alternatív helyszínen közel 100 fellépő látható a három nap alatt.
A 13-ik alkalommal megrendezésre kerülő székesfehérvári fesztiválon minden eddiginél több, hat külföldi fellépő színesíti a programot. Itt lesz a több mint 40 éve színpadon lévő angol Uriah Heep, a Helloween egykori énekese által alapított német Gamma Ray, a szintén német power metál kedvenc Edguy, illetve a tavaly elmaradt koncertjét idén pótló észak-ír Therapy?. A rock, metál bandák mellett idén az elektronikus vonal is kap külföldi erősítést, két angol csapat a Stereo MC’s és a Freestylers is elhozza dj setjét Székesfehérvárra.
A már hagyományosnak számító magyar fesztiválfellépők mellett idén igent mondott a „fezenes” meghívásra Ákos is. De itt lesz a több mint négy évtizedes színpadi múltja ellenére a fesztiváléletben „újoncnak” számító Fenyő Miklós, vagy az idén, 15 éves szünet után ismét eredeti felállásban visszatérő Kézi-Chopin.
A helyszín idén is a  lévő területe lesz, de a tavaly sok (jogos) kritikával illetett „holdbéli tájhoz” hasonlító talaj már nem fogja nehezíteni a közlekedést. A fesztivál szervezői a székesfehérvári Városgondnoksággal közösen markológépekkel szedik fel a kövek jelentős részét, hogy finom murvás talaj fogadja a fesztiválozókat. „Így idén akár tűsarkúban is jöhetnek a Fezenre” – ígérte Kovács Antal.
A fesztivál főszervezője bizakodó, mint mondta, az ütős felhozatal és az ennek ellenére alacsonyan tartott árak hatására reméli, hogy sikerül megdönteni a tavalyi 33.000 fős nézőcsúcsot.