Pikkujoulu

A Magyar Alkalmazott és Nyelvtudományi Intézet idén is megrendezte a Pikkujoulut, melyet minden évben a finn hagyományoknak megfelelően december 6-a körül tart. Idén december 3-án gyűltek össze a magyar szakosok a Vár épületének V013-as termében kikapcsolódni, ünnepekre hangolódni.

P1300838

Az este dr. Bagladi Orsolya megnyitójával kezdődött, majd Szabó Ábel felkonferálására Mészáros Bence előadásában hallgathattak meg a jelenlevők egy Tóth Árpád verset. Ezután a szokásoknak megfelelően egy finnugor-kvíz megválaszolásában ügyeskedhettek a jelenlévő hallgatók, majd Szabó Fanni előadásában ismerhették meg a magyar nyelv szépségeit, aki Édes, ékes apanyelvünk 2 című verset olvasta fel, mosolyt csalva ezzel sokat arcára.

Ezt az elmúlt egy év eseményeinek összefoglaló videója követte, majd Heizinger Anita olvasta fel erre az alkalomra készített versét. Ezután közös énekkel fogadták a Mikulást, aki ajándékokat adott a tanszéki munkában segítő, valamint egyetemünket különböző versenyeken képviselő hallgatóinknak. A hagyományoknak megfelelően ismét volt süti verseny, aminek zsűrizése alatt a költészetet kedvelők 10 szavas játékban vehettek részt, ahol olyan tíz szóból, mint pl. disznósajt, róka, Rudolf, szánkó, hólánc stb. kellett verset írniuk.  Az est zárásaként pedig a Fonetikusok nevű csapat lépett fel, azaz Mandl Viktória (akusztikus gitár, ének), Halmay Gábor (basszus gitár, ének), valamint Várszegi Martin (ütős hangszerek) közös produkciójának lehettek a résztvevők szem- és fültanúi. Először Mészáros Bence várindulóját, majd különböző karácsonyi, illetve hangulathoz illő dalokat játszottak a jelenlevők számára.

 

Heizinger Anita

fotó: Varga Zita