Programok késő-őszire

A szorgalmi időszak közepén járva, kicsit talán már beleszürkülve a mindennapok rutinjába, jól esik kimozdulni, valami mást csinálni. Ajánlatunk a szünet utánra:

9709-hetvegi-programajanlo-2011-hetvegi-programajanlatok-orszagos-esemenynaptara

2013. október 29. 19.30 – Gitáros esték – Akusztik Art

Kedd este ismét zenei csemege várja a gitárhangok szerelmeseit az E épület kamaratermében. Lohonyai Zoltán (gitár, ének) és Rechner Csaba (gitár, vokál) különleges élményeket ígér minden hallgatónak. „A műsor egy utazás, amelyben saját akusztikus gitárokra íródott dalaink repítik a hallgatóságot valami felé, amit még nem látott, tapasztalt. Fontos része az utazásnak a dal szövege, amelyeket egyszerű hangzású tiszta harmóniák támasztanak alá és így vezetik be a közönséget egy teljesen új és izgalmas világba.” A belépés díjtalan.

 

2013. november 2. 21.00 – Sántakutya koncert, Bánd

Ha a rockzene éltet, és nem vagy rest kimozdulni Veszprémből, akkor november 2-a estéjére ne csinálj más programot, mert Bándon vár a Rock Ranch, egy fantasztikusnak ígérkező Sántakutya koncerttel. Az együttes Veszprém egyik ígéretes alakulata, mely idén volt három éves. Nem bánod meg, ha elmész, mert a fergeteges hangulat, és a dübörgő rock garantált. A belépés díjtalan.

 

2013. november 5. 19.00 – Benko Dixieland Band koncert

A világ egyik legjobb, Magyarország legnépszerűbb jazz együttesének koncertjével vár minden zenekedvelőt a Pannon Egyetem, a B épület aulájában. Az együttes New Orleans hagyományos zenei világába beszivárgott stílusok hatásával, a legnépszerűbb dallamok felvonultatásával igazán kellemes másfélórás zenei anyaggal kedveskedik rajongóiknak. A charleston, swing és a ragtime sikerek mellett Benkóék egyedülálló stílusát tangó interpretációk színesítik. Jegyek a Közművelődési Titkárságon válthatók munkaidőben (Veszprém, Egyetem u. 3. E épület 1. emelet), és a koncert előtt kaphatók, felnőtteknek 1500, diákoknak 500 forintos áron!

 

2013. november 15. – 16. – Bakony Néptáncfesztivál, Ajka

Az Ajka-Padragkút táncegyüttes és a Zagyva Banda Ajkán 18. alkalommal rendezi meg a Bakony Néptáncfesztivált a Nagy László Városi Könyvtár és Szabadidő Központban. Az ország különböző vidékeiről érkező táncegyüttesek, hagyományőrző táncosok és zenészek ismét megmutatják maguk, és felvillantják a magyar hagyományok sokszínűségét a tánc és a zene világában. Ezzel együtt emlékeztetnek, hogy a közösségi tevékenységnek ez a formája hatalmas értékeket teremt a magyar kultúra palettáján.

 

2013. november 16. – 17. – Garda Fesztivál, Tihany

Amennyiben igaz rád, hogy szívesen mész a Balatonra, kedveled a halat, és ki szeretnél kapcsolódni, a tihanyi Garda Fesztivált csak ajánlani tudom. Hogy mi vár rád a „látotthal”, vagyis a garda ünnepén? A két napos fesztiválon felelevenednek a régi halászati hagyományok és a különleges hal elkészítésének szokásai. A gasztronómiai programok mellett szórakoztató játék, zene, tánc és vásár vár minden érdeklődőt. A füstölt és kemencében sült garda és más balatoni halféleségek mellé ropogós, kemencében sült cipó és természetesen kiváló minőségű borok és pálinkák fogyaszthatók. Mindez, és még több, Tihany Visszhang-dombján.

Fotó: internet