Remek védekezés

Ismét hazai pályán lépett parkettra az egyetemi csapat, péntek este a Vetési Gimnáziumban. A vendég a sárvári csapat volt. Már a feldobásnál szabálytalansággal indított a vendég alakulat, így a veszprémiek jöhettek oldalról. Mérész Csaba remek 3 pontosával kezdődött a mérkőzés. Remekül védekeztek az egyetemisták, de a támadások befejezésénél pontatlanok voltak. A 7-es számmal játszó Mérész azonban ismét villant, és egy remek labdaszerzés után máris 7-2-re módosította az állást. A hazaiak keményen és jól védekeztek, míg a vendégeket a pontatlan távoli dobások jellemezték ebben az időszakban. A lepattanókat sorban a veszprémiek szerezték meg és máris elléptek 15-4-re. Ezután némi kosárcsend következett, de a pályán történtek nem voltak izgalommentesek, amelyről a két kedves síppal rendelkező szürke felsős fiatalemberek is tehettek. 2 perc 30 másodperccel a negyed vége előtt időt kért a vendégek edzője. Ekkor 19-6-ra vezettek az egyetemisták. Az időkérés után veszprémi büntetődobás következett, melyet biztos kézzel értékesítettek a hazaiak. A negyed végén, még egy technikai szabálytalanságot is befújtak a sárváriak ellen. Az első 10 perc után 26-8-ra vezettek a vendéglátók. A második negyed is, az elsőhöz hasonlóan veszprémi kosárral indult. Jilling László remek játékkal rukkolt elő a mérkőzés ezen szakaszában, és az ő vezérletével pillanatok alatt 35-10-re módosították a mérkőzés állását. Mindkét oldal játékosai és edzői folyamatos kommunikációban voltak a játékvezetőkkel, akik rendre hibás döntéseket hoztak, mind a két csapat kárára. A játékosok azonban megmutatták, hogy remekül értenek a labda bűvöléséhez, és mindkét oldalon szereztek egy-egy hárompontost. A nagyszünetre 45-24-es veszprémi vezetéssel mehettek a csapatok.

Kimaradt veszprémi ziccerrel és vendég 3 pontossal indult a mérkőzés harmadik felvonása. Szabó zsákolásával lépték át a hazaiak a félszáz pontot. Szabó mellett Mérész és Jilling is remekelt a negyedben és hamarosan 30 pontra nőtt a különbség a két csapat között. Remekül védekeztek az egyetemisták. Két egymás utáni vendég támadásnál is lejárt a sárváriak támadóideje. Pataki Zoltán hatalmas sapkát is kiosztott a negyed végén. A harmadik 10 perc után 72-41 állt az eredményjelző táblán. Hazai kosárral indult az utolsó negyed. A vendégeknél Szlávik Mátyás volt egymás után kétszer is eredményes távolról. A veszprémiek is megmutatták, hogy Ők is tudnak távolról pontosan célozni és visszaállították a 30 pontos differenciát. Molnár István a fiataloknak is lehetőséget adott ebben a negyedben. Volt olyan időszak, amikor a pályán lévő 5 játékosból 4 junior volt. Megmutatták a fiatalok, hogy lehet rájuk számítani az idei bajnokságban. A mérkőzés krónikájához tartozik még, hogy a 36. percben a hazaiak játékosa Bovánovics Miklós begyűjtötte 5. hibáját és ezzel kipontozódott. A 40 perc tiszta játékidő lejárta után méltán tapsolhatott a hazai publikum, hiszen helyenként remek játékkal 89-67-re legyőzte ellenfelét a veszprémi csapat.

Molnár István: Jó erőnlétünknek és védekezésünknek köszönhetjük a mai győzelmet. Örülök, hogy a fiatalok hosszabb időt a pályán tudtak tölteni.

Kedden az ősi rivális Pápa együttesét fogadják a fiúk Magyar Kupa mérkőzésen 19.00 órától a Vetési Gimnáziumban.

FacebookApiException thrown

Error validating application. Application has been deleted. (190)