Szavazati reform

A VEN reform részeként szavazás rendszere is megújul. Célja, hogy ösztönözze a csapatokat a VEN előtti és a VEN alatti aktív és tartalmas részvételre.

A zsűri

tagjai az egyetemen eltöltött és a VEN-hez kapcsolódó múltjuk alapján, vagy valamely specifikus terület ismerőjeként választódtak ki. Elnöke dr. Németh Zoltán, tagjai Gáspár Gábor, Dobra Mária, Burka „BEK” Tibor, Bogdán Olivér-Pokoly VENdegúz, Mészáros Péter, Siklódi László Levente, dr. Kovács Zoltán, dr. Gurin Péter, dr. Balogh Ágnes és dr. Lengyel Zsolt lesznek. A zsűri a munka értékelésén kívül a VEN befejeztével meglátásaival, tanácsaival irányt is mutat a csapatoknak a jövőbeni minél színvonalasabb programok megvalósításáért. Tagjai az előzetes kampánytól kezdve mindenhol jelen lesznek, de nem feltétlenül teljes létszámban.

És pontoznak…

méghozzá arányosítva. Az előzetes kampány, a bevonulás, főműsor, film, csapatkocsma, az összkép és az innováció hangsúlyosak, egyes prioritásúak. Az inverz egyetemi előadások, kortesprogramok, a kortesdalfesztivál és nem utolsósorban az újság a második kategóriába kerülnek a pontozáskor. A csapatzászló és a csapatpóló képviselik az értékelés harmadik csoportját. A három kategória 15, 10, 3 arányban súlyozza a pontokat. A zsűri minden feladatot 10-es skálán értékel csapatonként.

A szavazás lezárultakor kialakult összlétszámot 2/3-nak tekintve további 1/3 részt oszt szét a zsűri pontozása alapján (tehát ha 600-an szavaztak összesen akkor plusz 300 oszlik meg zsűri pontszámai alapján a csapatok közt).

És a kiegyenlítés:

Egy nem reformelem de a 2000-es évek VENjeihez képest újítás, hogy visszahozzuk a régi rendszert. Az igazságosság jegyében minden szavazat arányaiban ugyan annyitfog érni. Ha mondjuk az I-es csapatból szavaznak százan, de a II-es csapatból csak ötvenen, akkor a II-es csapat szavazatai duplán számítanak. Erre azért van szükség, hogy ne legyen hátárnyban az a csapat, ahonnan sokan szavaznak.

A szavazás menete

Azzal remélem nem árulunk el nagy titkot, hogy hallgató és oktató (egyetemi polgár) egyaránt szavazhat a VEN-en annyi megkötéssel, hogy a hallgatók saját csapatuk jelöltjére nem szavazhatnak.

A szavazás időtartamát is kibővítjük, idén csütörtökön az utolsó program végétől pénteken délutánig lehet szavazni majd.

Ha esetleg nem volt minden tiszta, vagy olvasnál még a témáról, a VEN honlapon minden információt megtalálsz (ha még netközelben vagy) a ven.uni-pannon.hu címen.