Ünnepelt a nagy család – Gála, eredmények a XXVII. VEN hatodik napján

Szombaton, miután megnéztük a VEN híradóban, amire emlékeznünk kellett volna az előző napról, következett a XXVII. Veszprémi Egyetemi Napok várva várt gálája és az eredményhirdetés. A gálán a D!RH-tól láthattunk egy rövid kis táncot, majd a csapatok főműsoruk néhány részét, a táncokat és dalokat adták elő újra, produkcióik között pedig átadták a VEN díjait.

VEN-0795
A képre kattintva galéria nyílik!

A nagyon jók között ők lettek a legjobbak, az eredmények végül így alakultak:
Előkortes: VENtarktisz
Innováció: KaraVEN
Legjobb kortesdal – Aranyhangszál díj: VENderland
Legjobb bevonulás: VENtarktisz
Legjobb film – VEN Oscar: VENdetta
Legjobb kocsma – VENdéglő: VENderland
Legjobb inverzegyetemi előadások – VENdégelőadó: VENdetta
Legjobb főműsor – VEN Pálma: VENtarktisz

VEN-0746 VEN-0781
A képre kattintva galéria nyílik!

Idén egy olyan díjat is adományoztak a szervezők, amit eddig egy VEN-en sem, ez volt a legjobb mellékszerep díja. A KaraVEN csapatának tagja, a tevének beöltöztetett kutyus, Díva érdemelte ki ezt a kitüntetést.
Nemcsak a csapatoknak adtak át díjakat, hanem kiemeltek a szervezők közül is egy személyt, aki sokat tett a VEN-ért: a Pro VEN díját Haraszti Lászlónak, Harinak adományozták.

VEN-1102
A képre kattintva galéria nyílik!

Ezen a napon lejárt a 2015-ös VEN diákrektorának mandátuma is, így Kristofics Adélnak le kellett mondania titulusáról. Az idei egyetemi napok azért is különleges, mert rendkívül sok egykori diákrektor tért vissza a rendezvényre, őket mind felhívták a színpadra. Mivel ők mindnyájan férfiak, megkérdezték őket az első női diákrektor, Adél Úrnő érkezéséről a csapatba – örülnek neki, efelől nincs kétség. Ahogyan egy korábbi diákrektor fogalmazott: negyven éve várnak egy nőre.

VEN-1184
A képre kattintva galéria nyílik!

Végül kihirdették a győztes csapatot és a XVII. VEN diákrektorát. A jelölteket többször megtréfálták plakáttal, borítékkal, aztán beöltöztették őket és kifestették az arcukat. Amikor előbújtak az asztal mögül, kiderült, hogy melyik jelölt vált diákrektorrá: a legélénkebbre festetett.

VEN-1211
A képre kattintva galéria nyílik!

VENtarktisz csapatának jelöltjét, Csrepka Mátét, azaz Csrepkimó Felfedezőt nevezték ki az új diákrektornak. A megérdemelt győzelmet tehát a VENtarktisz csapata tudhatja magáénak a szavazatok és a zsűri ítélete alapján – de ne felejtsük el: itt mindenki nyert!

VEN-1241
A képre kattintva galéria nyílik!

Ez a nap olyan megható volt, hogy sokaknak könny gördült le arcán, főleg az eredményhirdetés alatt, amikor összeölelkezve, együtt énekelt az Összes Csapat; olyanok vagyunk, mint egy nagy család. A meghitt hangulatú ünneplés a jelöltek pezsgő-locsolkodásával folytatódott az épület előtt, majd összeállt mindenki egy nagy csoportképre.

  VEN-1265 VEN-1268
A képre kattintva galéria nyílik!

Az este természetesen ezen a napon is bulizással és koncertekkel folytatódott; a Hősök, az Intim Torna Illegál, Jumodaddy, a Drop the Cheese, a Groovehouse, Csordás Tibi és Mits voltak szombaton a fesztivál-hangulat felelősei.
Sajnos most már az utolsó, záró este következik – kihagyni tilos, koronázzuk meg a VEN hetét egy hatalmas bulival!

A Veszprémi Egyetemi Napokkal kapcsolatos további tartalomért kattints ide!

Fotók: Dencs Bence