VEN van!

Most már igazán elkezdődött, amire mindenki várt, itt van újra, itt van a VEN! Szép lassan talán az időjárás is hozzáigazodik12_ven_0_012 a veszprémi egyetemisták hangulatához, és ha megkegyelmez nekünk: ma nem mossa el a bevonulást. Habár biztosan lennének, akik élvezik a vizespólózást (figyelem, úttörőlányok fehér ingben!).

Térjünk rá, mi is történt tegnap. Pontban éjfélkor a nagysátorban levetítették az összes eddigi diákrektor kártyáját, természetesen idén már AteSKAval kiegészítve. Kártyagyűjtés tavaly is volt – ha valakinek sikerül mindent megszerezni, ajándékcsomagot kap, jövőévi VEN belépővel, gólyatábor belépővel, és még sok minden mással.

A drámaibb hatás kedvéért a színpad megtelt füsttel, és felvonult a fényestekintetű: megérkezett a Diákrektori Hivatalnak az a három tagja, akik a színpadi eseményeket irányítják: Poly, Márkus, Kornél. Leszállott a VEN szelleme, és (majdnem) hivatalosan el is kezdődött az egyetemi napok, hátra volt azonban még egy igen fontos momentum: a rektor lemondása. Dr. Friedler Ferenc, egyetemünk rektora örömmel mondott le erre az egy hétre, és csak arra kért minket, tapsoljuk meg azt, aki a legelső VEN-t megszervezte, és az összesen ott volt, ahogy itt van ma is: Dr. Kovács Kristófot. Azt mondják, Veszprém az alvó város – de nem ezen a héten! Mielőtt elhagyta volna a színpadot, a D!RH még megajándékozta egy pólóval: „mikor szállhaTSZ újra hatalomba”, mert minden magázódás eltöröltetett!

Megismerkedhettünk a zsűrivel, a tagokat egyenként felhívták a színpadra: Dobra Mária, Gáspár Gábor, Burka Bek Tibor,12_ven_0_017 Hatás Andrea, Kovács Zoltán, Mészáros Mészi Péter, Takács László alias Taxi, Kondor Anett alias VENett, Nagy Attila, és az elnök úr: Németh Zoltán Bohócz.

Természetesen AteSKA sem maradhatott ki a jóból, a D!RH egy egyedi bohócnadrággal ajándékozta meg, melynek szárai csíkonként lezipzárazhatók. Az elmélet pedig, hogy AteSKA minden nap leszed egy csíkot, aztán a lányok vagy örülnek, vagy nem.

Elérkezett az éneklés ideje: a kortesdalfesztivált a Diákrektori Hivatal nyitja meg, Gyurácz Tamást kérik a színpadra, hogy kísérje őket, amíg előadják a VEN-klasszikust: VEN van, volt lesz, amikor a diák rektor lesz… ismeritek, ugye? A szám közben bemutatkoznak a jelöltek, mindenkinek jut egy versszak: az InVENtors csapatából Gőte, a VENsternből Máté, A VENtedtől Káttya, a RapVEN jelöltje Tibes, az Úttörőké pedig Ádám pajtás egyenként jönnek fel a színpadra.

Következett a színpadon az InVENtors, akik természetesen megmaradtak 1-es csapatnak, így nem hagyhatták ki, hogy el ne játsszák tavalyi nagy slágerüket is. A VENted egyik számát a jól ismert Pálinka-dal dallamára készítette el, és mint a szám közben megtudtam – biztos forrásból – Káttya a VEN történetében az ötödik női jelölt. Az Úttörőktől megtudhattuk, mindig csak előre van, kiabáld, előre! Ádám pajtás felfújható gitáron játszott, több-kevesebb sikerrel. D!RH pedig megmutatta, hogy tényleg odafigyelnek mindenre: boldog születésnapot kívántak Eszternek, az Úttörők kortesének. A VENstern nagyzenekart varázsolt a színpadra, papírhangszerekkel. Az első sorban azonban akad két lány, aki ügyesen bánt a fuvolával (az igazival), és ki hinné, de igazi vadnyugat-hangulatot teremtettek. A szám közben valahonnan tavalyról előkerült BatVEN, akit a D!RH-nak kellett leráncigálni a színpadról. Talán úgy gondolta, idén megpróbál újra hatalomra törni. Az utolsó fellépő a RapVEN: nevükhöz méltó számokat adtak elő.

Mielőtt mindenki átment volna a csapatkocsmákba, még bemutatkozott a fényestekintetű Diákrektori Hivatal teljes12_ven_0_024létszámban: Szolga Szilárd, Felföldi Gábor, Fridli Tamás, Balassa Gergő, Pacher Márkus, Polinszky Dávid, Gombás Kornél. Ismertették a másnapi programot, és máris indulhatott mindenki bulizni.

Ma pedig ki ne hagyjátok a bevonulást! Délben találkozunk az Óváros téren, a VEN szelleme legyen veletek!